Consejo de la Lectura
L’alcaldessa del Puig Luisa Salvador ha anunciat que el primer Consell de Lectura municipal veurà la llum el proper mes de desembre, en el marc del Festival Gutenberg. La data va donar a conèixer’s en la primera reunió pública del projecte “El Puig, Ciutat Lectora”, celebrat el passat 8 de novembre en el centre cultural La Marina.
El Consell de Lectura del Puig comptarà amb la participació de la comunitat educativa, les associacions culturals, la biblioteca i totes aquelles persones que, a títol individual, els apassionen els llibres i vulguen promoure la lectura en el poble.
Igualment, La Marina oferirà a partir del pròxim dijous 16 de novembre un curs de Formació en Animació Lectora obert a docents i a monitors de temps lliure.
Estes dues accions constitueixen les primeres mesures pràctiques del programa “El Puig, Ciutat Lectora”. El Puig és un dels cinc municipis que estan implementat d’una manera pionera al programa de Ciutats Lectores que impulsa la Diputació de València i està inserit dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura impulsat per la Generalitat Valenciana. L’objectiu és promoure el gust per la lectura i incrementar l’índex lector en l’àmbit local.
El Consell de Lectura se suma a la resta d’organismes que el consistori del Puig està impulsant per dinamitzar la participació de la població i les associacions locals en la gestió municipal, com ara el Consell de Participació Veïnal i els sectorials Consell d’Esports, el d’Igualtat i el de Joventut