Ranking de los 25 municipios valencianos con más casos de coronavirus

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el mes vinent de juliol arrancarà el procés de vacunació contra la COVID-19 de les persones de 30 i 40 anys.

Així ho ha declarat el cap del Consell en la seua resposta a la síndica del PP, Eva Ortiz, durant la sessió de control en Les Corts. La popular havia preguntat sobre la valoració que podia realitzar el president respecte a la situació de crisi viscuda pels valencians.

A això, Puig ha contestat anunciant una novetat del procés d’immunització: “A partir del mes de juliol, la vacunació començarà per als majors de 30 anys”. “També li puc dir que el procés d’immunització no pararà ni al juliol ni a l’agost“, ha declarat.

“Aquesta ofensiva contra la pandèmia al costat del compliment de les mesures de protecció per part dels valencians permetrà situar a la Comunitat Valenciana com el territori espanyol i europeu amb menys incidència de la malaltia”.

AIXÍ AVANÇA LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ

El líder de l’Executiu valencià també ha destacat la “velocitat de creuer” que ha aconseguit l’autonomia en la lluita contra la pandèmia. Puig ha recordat que tots els majors de 80 anys ja estan immunitzats. A més, ha assenyalat que la població de 70 a 79 anys ja té almenys una dosi i que el 65% del grup ja ha rebut la pauta completa.

Segons ha avançat, la setmana vinent finalitzarà la vacunació de la primera dosi als majors de 60 anys. D’altra banda, continuarà l’administració de la vacuna als valencians de 50 a 59 anys que va arrancar aquest dilluns 17 de maig.

La setmana passada ja es va avançar que el 17 de juny és la data que la Generalitat ha marcat per a fer un pas més en el procés d’immunització. A partir de llavors s’espera que comence la vacunació de la població de 40 a 49 anys.