La normalitat està cada vegada més a prop i la Comunitat Valenciana ja veu llum al final del túnel. El president de la GeneralitatXimo Puig, ha avançat que el Consell revisarà aquesta setmana les restriccions amb l’objectiu de fer un salt en la desescalada.

“Hem de ser conscients que el virus encara segueix ací i hem de prendre mesures prudents. Això és el que farem el dijous en la Comissió Interdepartamental”, així ho ha destacat Puig a Elx. El president ha assistit a un acte de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant on ha avançat el pla autonòmic en la lluita contra la pandèmia.

En paraules de Puig, hi haurà mesurades que es “alliberaran” el pròxim 7 de juny. Entre elles ha nomenat el toc de queda que de moment està actiu de 01.00 a 06.00 hores. Des del passat 9 de maig, dia en què va finalitzar l’estat d’alarma, la Comunitat Valenciana va optar per mantenir aquesta restricció. Per a això va comptar amb el suport del Tribunal Superior de Justícia, un aval necessari per a la seua aplicació per afectar drets fonamentals de la ciutadania.

En l’última Interdepartamental, Puig ja va avançar el seu desig de concloure amb el toc de queda al juny si es mantenien les dades. De moment, la Comunitat Valenciana segueix en risc baix de contagi. No obstant això, la incidència acumulada ha ascendit lleugerament en els últims dies. S’ha passat de tenir 32,7 casos per cada 100.000 habitants a comptar amb una IA de 34,7, és a dir, 2 punts superior.

OCI NOCTURN I HOSTALERIA

Una altra qüestió que es tractarà el dijous a les 13.00 hores serà la reobertura de l’oci nocturn però “amb prevenció”. “Aquests últims dies hem tingut unes xifres que encara que són bones, mostren que l’obertura i la mobilitat té conseqüències“.

Hui dia es desconeix com serà aqueixa reobertura de l’oci nocturn valencià encara que el president ja ha assenyalat que serà “progressiva”. A més, l’horari d’obertura de l’hostaleria podria ampliar-se. Actualment està fixat fins a les 00.30 hores però el sector ja ha demanat retardar-lo una hora. De la mateixa manera, han sol·licitat ampliar l’aforament dels espais interiors i passar del 50% al 75%.

LES MASCARETES EN EXTERIORS PODRIEN DIR ADÉU

Una altra qüestió que podria canviar pròximament és l’ús de les mascaretes. Puig ha defensat eliminar la seua utilització en llocs oberts com a platges o espais naturals. Per contra, ha rebutjat aquesta obertura per als espais tancats i ha recordat que “el virus segueix ací”.