Puig alerta de un repunte de contagiaos durante el fin de semana y pide prudencia
Ximo Puig junto a Ana Barceló en la presentación de la ampliación del Hospital Clínico Universitario de Valencia. / GVA

La Comunitat Valenciana arranca la setmana amb un repunt de contagis de coronavirus. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat la xifra que cada vesprada notifica la Conselleria de Sanitat i ha avançat que el cap de setmana ha deixat al voltant de 500 nous positius.

Encara que Sanitat haurà de matisar aquesta vesprada el número de contagiats, ja es parla d’un augment del 70% respecte al dilluns anterior. El repunt de casos arriba després de deu dies sense pràcticament restriccions pel que Puig ha demanat prudència.

A més, l’increment de casos coincideix amb una lleugera pujada de la incidència acumulada. Aquesta ha passat de registrar el dimecres passat la xifra més baixa amb 31,48 casos per cada 100.000 habitants; a ascendir fins a una IA de 32,11. Encara que l’increment és molt lleuger, la corba ha deixat de descendir i ha iniciat el que de moment és una xicoteta escalada.

Malgrat l’augment, Puig ha descartat començar a parlar d’una sisena ona de contagis. Aquest ha assenyalat que “no es donen les circumstàncies” i que ara els valencians compten amb el “gran escut de la vacunació”.

El cap del Consell ha recordat a la població que “no es pot donar per superada la pandèmia”. Puig ha matisat que “hem superat la pitjor fase” però encara hi ha “que atendre les lliçons del covid”.

En aquesta línia, el president de la Generalitat ha realitzat una anomenada a la prudència. A més, ha posat el focus en la ciutadania que gaudeix de la festa i l’oci nocturn. “He vist molts espais festius en els quals sembla que la pandèmia no existisca, però existeix”, ha declarat.