Los puestos más desconocidos del Mercado Central

La fama del Mercat Central de València no és injustificada. És el major centre europeu de venda de productes frescos d’alimentació. A més, la mercaderia que es pot trobar en ell és de la millor qualitat. Així mateix, la seua arquitectura interior, il·luminada per l’enorme cúpula i les vidrieres, s’ha convertit ja en una estampa característica per als valencians.

El Mercat Central es va inaugurar en 1928 i des de llavors ha sigut un centre neuràlgic de l’activitat econòmica i comercial valenciana. Encara que també ha sigut important a nivell social i cultural. “En els mercats no solament es compra i s’embene. Es degusta, es parla de tot i es viu també la nostra història i la nostra identitat”, asseguren des del mercat.

Potser el més famós del Mercat Central són els llocs especialitzats que es troben en el seu interior. Aquests ofereixen fruites, verdures, fruita seca, espècies, carns, peixos, mariscos…

La tomaca valenciana és un dels seus productes estrela. Això deixa veure que els aliments de proximitat cobren gran importància en aquest enclavament. Així mateix, el Mercat ofereix un servei a domicili eficient, alguna cosa que ha resultat un avantatge per a molts en els últims anys de pandèmia.

Varietat, qualitat i proximitat en el Mercat Central

Però deixant de costat els llocs més populars, el Mercat Central alberga també llocs més desconeguts. Cristina Oliete, gerent de l’espai, assegura que el Mercat Central no és sol “venda d’alimentació de producte fresc”, també existeixen un altre tipus d’establiments que “complementen el seu servei”.

Així, el visitant pot trobar productes com utensilis de cuina típics de València, souvenirs, joieria i bijuteria, reparació de calçat i complements. Aquests llocs es troben tant dins com en l’exterior del Mercat. A més, també hi ha llocs de menjar per a portar o de xocolates artesans.