Puerto de Valencia

Durant el primer semestre de l’any han recalat en el port de València un total de 415.401 passatgers, la qual cosa representa un 23,33% més que en el mateix període de 2016. D’aquesta xifra, 266.437 corresponen a passatgers de serveis de línia regular; quantitat que representa un increment del 34,82%, mentre que la resta (148.964 persones) van arribar al port de València a bord d’una de les 72 escales de creuers turístics; un volum de visitants que suposa un increment del 7,03% pel que fa al mateix període de l’any anterior.

L’augment del nombre de persones que utilitzen els serveis regulars del port de València es deu especialment a l’increment de tràfics de la línia València-Mostaganem, que ha passat d’uns tràfics mitjans de 3.000 persones, al mes durant el primer semestre de l’any passat, als més de 9.000 dels primers sis mesos de 2017.

Precisament, aquest línia València-Mostaganem ha registrat en el primer semestre d’enguany un total de 53.000 passatgers, deu vegades més que en el mateix període de 2016. Està previst que aquesta línia tanque l’any amb un tràfic de 110.000 passatgers enfront dels 76.059 de l’any passat, la qual cosa suposaria un increment superior al 44 %.

Per la seua banda, l’augment en el número de creuristes que visiten València fent escala en el seu port ha augmentat un 7,03%, complint-se així les previsions amb les quals treballa l’Autoritat Portuària de València des de fa un any.

De fet, l’APV preveu tancar el curs aconseguint els 440.000 creuristes i les 203 escales, la qual cosa suposaria un important avanç en l’objectiu que té fixat per a l’any 2020: 600.000 passatgers i les 250 escales.

L’APV, que té previst aprovar en el seu pròxim Consell d’Administració del mes d’octubre els plecs del concurs per a la construcció i explotació de la nova terminal de creuers, disposa en el port de València de dos molls que permeten bucs de fins a 300 metres d’eslora. A més, compta també amb altres dues alineacions  situades en l’ampliació nord de 430 i 440 metres de longitud, respectivament, i un calat de 14 metres.

L’oferta de creuers de la ciutat, desenvolupada conjuntament entre l’Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia i molt variada.

Enguany, com a novetat, a més de les tradicionals rutes per l’Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències s’han incorporat nous recorreguts. Entre ells destaquen la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una visita a la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás o Sant Joan de l’Hospital; la Ruta de la Seda per a conèixer el llegat històric d’aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d’aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.

Tràfic de passatgers en 2016

A tancament de 2016, el port de València va rebre la visita de 403.264 passatgers de 181 escales diferents, xifra que representa un creixement del 7,66% respecte a l’any anterior.