Puerto
Puerto de Valencia.

 

El Port de València ha inclòs en el Pla d’Inversions un total de 53,6 milions d’euros per a les obres de millora de la línia de ferrocarril València- Saragossa.

La delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, a través d’un comunicat a agències, ha assenyalat que, per constatar i fer seguiment d’aquestes inversions, Valenciaport ha nomenat a Meravelles Sánchez-Barcaiztegui directora de planificació de l’Autoritat Portuària, en qualitat de representant en la Comissió de Seguiment del pla integral de millora de la línia Zaragoza-Teruel-Sagunt-València.

La comissió és l’encarregada d’avaluar l’estat i avanç dels diferents projectes que es desenvolupin en la línia ferroviària, així com de detectar noves actuacions que puguen executar-se en aquesta infraestructura.

Així mateix, la comissió està integrada, també, per membres de la Generalitat Valenciana, del Govern d’Aragó, CEV, la Confederació d’Empresaris d’Aragó, l’Associació d’empreses Ferroviàries Privades, Renfe Operadora i Adif.

Amb els convenis signats entre l’Autoritat Portuària de València i Adif, el Port de València assumeix, ara, el compromís de finançar als seus pressupostos 53,6 milions d’euros.

D’aquests, un total de 40 milions seran aportats per a inversions en la millora general de la citada línia, i fins a 13,6 milions d’euros més en la millora, ampliació i construcció de apartaders amb capacitat per atendre trens de fins a 750 metres de longitud.