El Port de València inclou 53,6 milions a la línia València-Saragossa

Valenciaport nomena a Meravelles Sánchez Barcaiztegui directora de planificació de l'Autoritat Portuària.

37
Puerto
Puerto de Valencia.

 

El Port de València ha inclòs en el Pla d’Inversions un total de 53,6 milions d’euros per a les obres de millora de la línia de ferrocarril València- Saragossa.

La delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, a través d’un comunicat a agències, ha assenyalat que, per constatar i fer seguiment d’aquestes inversions, Valenciaport ha nomenat a Meravelles Sánchez-Barcaiztegui directora de planificació de l’Autoritat Portuària, en qualitat de representant en la Comissió de Seguiment del pla integral de millora de la línia Zaragoza-Teruel-Sagunt-València.

La comissió és l’encarregada d’avaluar l’estat i avanç dels diferents projectes que es desenvolupin en la línia ferroviària, així com de detectar noves actuacions que puguen executar-se en aquesta infraestructura.

Així mateix, la comissió està integrada, també, per membres de la Generalitat Valenciana, del Govern d’Aragó, CEV, la Confederació d’Empresaris d’Aragó, l’Associació d’empreses Ferroviàries Privades, Renfe Operadora i Adif.

Amb els convenis signats entre l’Autoritat Portuària de València i Adif, el Port de València assumeix, ara, el compromís de finançar als seus pressupostos 53,6 milions d’euros.

D’aquests, un total de 40 milions seran aportats per a inversions en la millora general de la citada línia, i fins a 13,6 milions d’euros més en la millora, ampliació i construcció de apartaders amb capacitat per atendre trens de fins a 750 metres de longitud.