niveles de polen
Puente de las Flores.

El incendi que es va produir en el Pont de les Flors el passat 3 de desembre ha causat greus problemes en la infraestructura. Principalment ha afectat la part inferior del pont provocant importants danys en una biga metàl·lica. Un recent informe tècnic del Ajuntament de València ha anunciat que es procedirà «de manera urgent» a una reparació d’aquest.

Segons s’ha informat des de la Regidoria d’Orbanismo, és necessari substituir la biga afectada i els aparells de suports centrals. Les actuaciones que s’efectuaran «d’emergència» obligaran a tancar temporalment el trànsit del pont. Si bé encara no hi ha una data acordada, les obres podrien començar el pròxim 27 de febrer.

Fins al moment, només havia romàs tallat al trànsit el carril central. En un primera revisió no es va detectar tot el mal que havia causat l’incendi. Ara, amb el nou informe, s’han detectat altres patologies com a filtracions o fractura en la calçada.

Els treballs que es deuran fer seran la reparació de l’estructura metàl·lica, la substitució de tots els suports i els paraments de formigó. Això significa que s’haurà de reposar també les voreres, el paviment, les jardineres, les baranes i les baixants.

En la suma de totes les reparacions, el pressupost ascendirà a quasi 800.000 euros. Encara que el termini de finalització de les obres es desconeix, podria allargar-se almenys durant 6 mesos. Fins que no es done per finalitzada tota la reforma del Pont de les Flors, la circulació romandrà tancada.