pueblos

La cultura espanyola traspassa fronteres i esta vegada ho fa per mitjà d’alguns dels racons més bonics del país. El diari britànic ‘The Times’ ha sigut el responsable de publicar una llista amb els sis pobles més bonics d’Espanya sota el títol «Spain’s most beautiful secret villages» (Els pobles secrets més bonics d’Espanya).

En este article s’explica als lectors l’existència de l’organisme ‘Els Pobles Més Bonics d’Espanya’, una associació creada pel Govern en 2011 «per a garantir que els turistes sàpien on estan aquestes comunitats apartades i com arribar a elles».

A més, tal com explica The Times «la qualificació no és fàcil» i és que els pobles que aspiren a entrar en aquesta llista han de complir amb 45 criteris. Enguany han entrat onze nous llocs, dels més de cinquanta que ja formen part, dels quals el periòdic britànic ha destacat sis:

Tazones (Asturias)

Tazones, declarat conjunt històric, és un xicotet poble mariner situat en el municipi de Villaviciosa, en ple cor de la Comarca de la Sidra del Principat d’Astúries.

Roda de Isábena (Huesca)

S’alça sobre un promontori que domina l’accés a la vall del riu Isábena, perquè en el segle X era un lloc fortificat, que establia una talaia de vigilància entre els dominis de la Taifa de Saragossa i el comtat referit, que més tard s’integraria en el Regne d’Aragó.

Níjar (Almería)

A les faldes de Sierra Alhamilla i a 300 metres sobre el nivell del mar s’alça la Villa de Níjar, que ha vist el transcórrer del temps i el pas de diverses cultures entre les que destaca el període musulmà que va deixar una petjada indeleble en el traçat dels seus carrers, arquitectura, gastronomia i artesanía.

Setenil de las Bodegas (Cadis)

En ell, les cases es donen cabuda a diferents nivells, situant-se unes sota la roca i unes altres sobre ella, configurant calles cova, miradors i racons d’una bellesa extraordinària. En aquest màgic escenari jalonat de talls tenen lloc insòlits esdeveniments com la Setmana Santa setenileña, declarada d’Interès Turístic Nacional d’Andalusia.

San Martín de Trevejo (Càceres)

Esta idíl·lica i captivadora vila es troba situada en el prodigiós Val de Xálima, en el nord-oest de la província de Càceres. Sant Martí de Trevejo compte, en l’actualitat, amb uns 800 habitants aproximadament, i encara que va pertànyer fins a l’any 1833 a la província de Salamanca i fins a l’any 1958 a la diòcesi de Ciudad Rodrigo, hui dia forma part dels vint pobles que integren el conjunt de la Serra de Gata.

Bonilla de la Sierra (Ávila)

Este xicotet poble del Valle del Corneja és, sens dubte, una de les joies de la província d’Ávila. No massa coneguda malgrat la seua bellesa, la vila de Bonilla de la Sierra presumix d’història, patrimoni i naturalesa a parts iguals. La localitat va ser durant segles el lloc descanse de reis i bisbes, d’ací­ el seu caràcter de vila episcopal i el ric patrimoni que conserva en ple segle XXI.

Los españoles eligen la Comunitat para pasar sus escapadas y vacaciones

Un gran letrero iluminará las letras de Valencia junto al Hemisféric