Pez humilde

L’II Fòrum de ArsFrumentària, en la seua primera jornada de debat celebrada en el Centre Cultural de la Universitat de València, ha conclòs en la necessitat de potenciar el consum del peix humil i de proximitat, atès que té el mateix valor nutricional que el car i el de consum massiu, per a això cal donar a conèixer les seues propietats i, sobretot, posar més facilitats perquè el consumidor pot accedir a la seua compra i conega les formes de preparar-ho i cuinar-ho.

Per aquest motiu, des de 7 Televalencia us donem una recepta molt senzilla, barata i nutritiva per a consumir aquest tipus de peix.

Pudding amb peix de descarte o humil

– Per a aquesta recepta usarem el peix més humil o de descarte o els coneguts com descartes del peix com el cap o l’últim tros de la cua.
– 1 llanda de tonyina
– 3 ous frescos
– Una llesca de pa de motle
– Un got de llet
– 4 cullerades de tomaca fregida triturada

Per a decorar el nostre plat aconsellem utilitzar

– Una mica de maionesa (al gust)
– Gulas
– Gambes
– Canonges

ELABORACIÓ

– Esmollem tots els trossos de carn del descarte del peix i posar en un bol gran. És molt important assegurar-nos que no hi ha cap espina, per molt xicoteta que siga. També és essencial que la carn del peix que usem estiga lliure d’escates.
– Afegim en aqueix mateix bol la llanda de tonyina i la llesca de pa de motle trossejada que prèviament hem xopat en llet.
– Afegim els 3 ous batuts i quatre cullerades de tomaca fregida triturada.
– Amb paper film tanquem hermèticament el bol
– Aqueix bol amb tota la mescla en el seu interior ho introduïm en una olla al bany **maría durant 15 minuts.
– Passat aqueix temps, desmoldem i adornem amb la maionesa, els canonges, les gambes i les gules.
– Servir preferentment fred

Què aprofite!