Puçol dice no a las agresiones sexuales

Les regidories de Benestar Social i de Festes amb la col·laboració de Protecció Civil estableixen un Punt Violeta per a atendre possibles casos d’agressió sexual en el  municipi, aquest punt violeta estarà present en els actes més multitudinaris que es van a produir aquests dies amb motiu de les festes patronals i populars de Puçol.

Les voluntàries i voluntaris de Protecció civil seran els encarregats de dur a terme el Punt Violeta, on atendran en primera instància aquells casos que pogueren produir-se d’agressions sexuals en el nostre poble.

Les persones que les patisquen o es percaten de possibles agressions sexuals poden acudir a Protecció Civil, que estarà en el Punt Violeta, un lloc visible i identificat on ja tenen establit el protocol a seguir.

“Esperem que no s’haja d’utilitzar el Punt Violeta en cap concepte i que les festes es produïsquen en un ambient de respecte i tolerància. No obstant això, establim aquest Punt de referència per si es produïra alguna situación”, explica Mar Mazo, regidora de Benestar Social. “Sempre en coordinació amb Policia Local, Guàrdia Civil i Serveis Socials, Protecció Civil serà l’encarregada d’atendre a aquestes persones en un punt on la intimitat, discreció i tranquil·litat de les persones que acudisquen està garantida. Volguera agrair la col·laboració de Protecció Civil una vegada més”.

Per la seua part, el regidor de Festes, Juan Miguel Bayarri, recorda: “Amb la finalitat d’evitar la xacra de les agressions sexuals, vull agrair la disposició sempre ferma de Benestar Social en la lluita contra la violència sexista, de gènere o agressions sexuals. Necessitem que les festes del nostre poble siguen segures, i que es desenvolupen en un marc de cordialitat, enteniment, on no hi ha cabuda per a la violència de cap tipus i prevenir-ho, és cosa de tots i de totes. Agrair la col·laboració de Protecció Civil i les forces i cossos de seguretat per la seua especial sensibilitat en la matèria i ajudar-nos a combatre aquesta xacra que per desgràcia, encara ens acompanya. Tot és poc per una societat lliure de violència sexista”.

Paral·lelament, des de la regidoria de Benestar Social, com és habitual en tots els actes importants i rellevants en Puçol, tindrà presència la campanya d’igualtat Ni + ni –, som iguals, i en les les festes hi ha una col·laboració amb la Ruta de la Tapa amb la distribució en tots els locals participants de tovallons representatius de la campanya; també es repartirà a les persones que participen en la nit de paelles un davantal amb el missatge de la campanya; i, finalment, s’ha elaborat un panel fix en l’avinguda Corts Valencians amb el missatge de No és no. Puçol lliure d’agressions sexistes.

Aquesta campanya continuarà durant tot l’any i reforçarà la seua presència la setmana del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència contra la Dona.