La Conselleria dLa Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública s’ha unit a la celebració del Dia Mundial de la Parada Cardíaca i el Dia Europeu de la Reanimació Cardiopulmonar que, amb el lema ‘Posa en marxa de nou un cor’, pretén conscienciar a la societat sobre la importància de la reanimació cardiopulmonar davant una parada cardíaca.

Per a això, el personal del Servei d’Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana ha instal·lat taules informatives en la Plaça de la Verge de València, a l’hospital General de Castelló i a l’hospital General d’Alacant.

En concret, més de 40 professionals del SES imparteixen durant tot el dia tallers formatius en aquests punts informatius sobre com realitzar una correcta reanimació cardiopulmonar. A més, s’han desplegat vehicles del Servei d’Emergències Sanitàries i els professionals utilitzaran maniquins i material de simulació per a explicar com ha de fer-se un massatge cardíac.

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, conscient de la importància del temps que transcorre des que es produeix una parada cardíaca fins a l’arribada dels serveis d’emergència, es va posar en marxa al desembre de 2017 el protocol de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) telefònica.

Segons ha manifestat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “cada segon i cada minut és important quan es produeix una parada cardíaca. Per això, és fonamental conscienciar a totes les persones sobre la importància del massatge cardíac quan ens trobem davant aquesta situació”.

Així mateix, Barceló ha afegit “que aquest protocol d’actuació per a dur a terme una reanimació cardíaca pot suposar una gran ajuda per al pacient i augmentar les seues possibilitats de supervivència”.