Com ens afecten els canvi de privadesa de les nostres dades?

La nueva normativa europea empieza a aplicarse este 25 de mayo

Protección datos

Companyies tecnològiques com Facebook, Amazon o Google estan omplint el nostre mòbils de missatges on ens demanen que autoritzem el nou Reglament de Protecció de Dades (RGPD). La nova normativa europea comença a aplicar-se aquest 25 de maig, però com ens afecta, podem estar tranquils perquè augmentarà la protecció i control de la nostra informació personal com el nostre email, nom d’usuari i la resta de dades que emplenem en registrar-nos. Aquest reglament entra en vigor coincidint amb la polèmica de Facebook i l’ús de les dades personals dels usuaris.

A partir d’ara decidirem qui i para què tractem les nostres dades personals, les administracions públiques i empreses hauran de demanar consentiment exprés i específic als clients per a cada ús de dada. L’objectiu principal d’aquesta regulació és que l’usuari conegui qui i com està tractant les nostres dades personals.

A més, com a novetat els usuaris podrem decidir sobre el temps que la nostra informació és tractada, fins i tot. Tota empresa que no s’adapti a la nova normativa s’arrisca a haver de pagar multes que ascendeixin al 4% de la seva facturació. A Espanya hauran de complementar aquesta legislació, ara està en tràmit parlamentari la proposta de la Llei Orgànica.