El jutge d’Instrucció número 14 de València ha decidit aquest matí prorrogar dos anys més la presó provisional de María Jesús M. C.  i de Salvador R. L. per l’assassinat del marit d’ella. El conegut case com el crim de Patraix va acabar amb la vida de l’enginyer Antonio Navarro el 16 d’agost de 2017 a primera hora del matí. Concretament en el garatge de la parella en el número 14 del carrer Calamocha, en el valencià barri de Patraix.

L’acusada ha reiterat la seua innocència i ha tornat a demanar la seua posada en llibertat durant la vistilla d’aquest divendres. No obstant això, el jutge instructor ha considerat els indicis suficients els indicis del cas perquè romanguen en la presó fins que se celebre el judici.

LA HISTÒRIA DEL LA VÍDUA NEGRA I COM VA ORGANITZAR EL CRIM

El relat de l’acusació narra com l’acusada es va casar amb la víctima al setembre de 2016 i com, «en els mesos anteriors al seu matrimoni i durant aquest, sense coneixement ni consentiment del seu espòs, va mantenir relacions afectives i sexuals amb el també acusat Salvador R.L. i amb altres persones».

La relació va crear a Salvador «una situació d’intens enamoramiento i dependència emocional cap a l’acusada» qui, al llarg de les trobades, «va fer partícip a l’acusat dels problemes que deia tenir amb el seu espòs, incloent episodis de violència».

Al juliol de 2017 Maje va decidir matar al seu espòs i per a això va convèncer a Salvador que la seua situació era insostenible, la qual cosa va portar a tots dos a planificar un crim que s’executaria el 16 d’agost de 2017.

«En els dies previs a la data acordada, l’acusat es va absentar de València amb la seua família» (estava casat i tenia una filla), mentre que, la nit anterior, ella va enviar un Whatsapp al seu marit explicant que estaria de guàrdia a l’hospital en el qual treballava com a infermera i, per tant, deixaria lliure la plaça d’aparcament en el garatge.

«VA EIXIR DEL SEU AMAGATALL I ESTANT ENFRONT D’ELL VA CLAVAR EL GANIVET EN SIS OCASIONS»

D’aqueixa manera es va assegurar que ell aparcara en el lloc on, al matí següent, li estaria esperant el seu còmplice. En lloc d’estar a l’hospital de guàrdia, l’acusada va dormir aqueixa nit amb un altre dels seus amants.

Al matí següent, «seguint el pla convingut amb l’acusada», Salvador va entrar en el garatge. Quan Antonio va acudir a la plaça per a arreplegar el seu cotxe es va veure sorprès per l’atac de l’acusat, qui «va eixir del seu amagatall, li va abordar ràpida i sorprenentment esgrimint el ganivet i, estant enfront d’ell, li ho va clavar repetidament en sis ocasions». Les ferides eren mortals de necessitat i Antonio va morir poc després.

«Sobre les 13.30 hores del mateix dia 16 d’agost, abans que fóra descobert el cadàver, els dos acusats es van reunir més d’una hora en el domicili de València d’una germana de l’acusada, absent en aqueixos dies. Allí l’acusat li va relatar els detalls de l’acció homicida», explica el fiscal. «Durant aqueixa trobada, l’acusada va enviar missatges de text mitjançant l’aplicació Telegram a l’amant amb qui havia passat la nit anterior proposant-li relacions sexuals per a aqueixa nit».