Proponen prolongar la Alameda hasta el mar con un gran corredor verde
Proyecto de la prolongación de la Alameda y la avenida de Francia hasta el mar. / PP

El Partit Popular ha presentat aquest matí el seu pla per a connectar València amb la mar. La iniciativa contempla soterrar les vies i el col·lector nord i prolongar tant l’Albereda com l’avinguda de França. L’objectiu és que aquestes culminen en una gran plaça amb el front portuari, en la vella Estació del Grau.

La líder del PP a València, María José Catalá, i el president del PPCV, Carlos Mazón, han sigut els responsables de donar tots els detalls del projecte. Es tracta del pla dels populars per a culminar el jardí del riu Túria si guanyaren les eleccions del 28-M.

Carlos Mazón i María José Catalá en la presentació de la prolongació de l’Albereda.

Catalá ha assegurat  que «la prolongació de l’Albereda fins a la Mar és clau per al model de ciutat que volem, oberta a la façana marítima. És el nostre Quilòmetre 0. A més, es converteix en un factor clau per a atraure inversió a la nova centralitat que es pretén».

«Portem mesos treballant en projectes conjunts de Generalitat i Ajuntament per a millorar la ciutat de València i aquest és el primer d’ells. El futur desenvolupament del Grau és una zona d’oportunitat per a acabar l’antic llit del Riu, que és la columna vertebral verd de la ciutat. La nostra proposta és acabar l’última fase i connectar l’Antic Llit amb la façana marítima de la ciutat. Serà una nova centralitat, l’eixample marítim, l’eixample del Grau és el futur de la ciutat i del Grau», ha comentat Catalá.

Catalá i Mazón presenten el projecte popular ‘Quilòmetre 0’.

«Aquest és el Quilòmetre 0 del meu projecte de ciutat. Quan siga alcaldessa de València, pressupostarem l’inici dels treballs de soterrament de les vies de Serradora i avançarem els diners», ha matisat.

MAZÓN ES COMPROMET A SOTERRAR EL COL·LECTOR NORD

Per la seua part el president del PPCV ha apuntat que «aquest és el quilòmetre 0 de la València del S.XXI. Treballem per la capital que mereix i necessita la Comunitat Valenciana. Comprovem una vegada més que María José Catalá treballa ja com l’alcaldessa de València perquè no podem perdre ni un minut després del menyspreu de Puig i Sánchez».

Catalá i Mazón al costat de les vies del Col·lector Nord.

«Aquest és un dels primers grans projectes de treball i d’ordenació de València que portarem avant. Ens comprometem al fet que la Generalitat soterrarà el Col·lector Nord. Aquesta zona serà una nova centralitat i una nova foto de València on Generalitat i Ajuntament aniran de la mà. És una necessitat que València s’abrace a la mar com es mereix», ha indicat Mazón.

Des del PP apunten que tant Compromís com el PSOE han renunciat a prolongar el passeig de l’Albereda. Assenyalen que «han baixat els braços» sobre el soterrament de vies de Serradora. A més, han criticat que el seu projecte seria una solució provisional a manera de «mur» que acabaria com a model final.