LICAMPA 1617, S.L., societat patrimonial de Juan Roig creada amb l’objectiu de promoure la construcció a València d’un Arena, ha presentat avui en el Registre d’Entrada de l’Ajuntament de València la documentació i dossier del projecte amb la finalitat que, si l’Alcaldia així ho considera, siga presentat en Ple Municipal per a aconseguir el respatler del Consistori.
La parcel·la on es projecta l’Arena, sota la fórmula de concessió per un període de 50 anys, té una extensió de 21.500 metres quadrats i està situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis de la ciutat de València, al costat de L’Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís.
En la parcel·la indicada, el projecte presentat per LICAMPA 1617 proposa la construcció d’un recinte per a 15.000 localitats (assegudes), dissenyat amb un alt índex de confort i modulable segons la necessitat de l’esdeveniment, dins d’una superfície total a construir d’aproximadament 40.000 metres quadrats. LICAMPA 1617 S.L. serà la propietària i “propietària” de la instal·lació, però encarregarà i contractarà la gestió de l’activitat íntegrament privada a un gestor/operador especialista que es responsabilitzarà d’elaborar i realitzar una programació atractiva per a fer del futur Arena un espai amb esdeveniments musicals, artístics i esportius de primer nivell nacional i internacional; i de l’explotació i gestió del mateix amb plena autonomia.
La inversió conjunta per a aquesta iniciativa altruista, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, és 192 milions d’euros, destinats a la construcció del recinte, del pàrquing i resta d’infraestructures complementàries. La proposta s’emmarca dins del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d’iniciatives que ho componen, com Marina d’empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, entre unes altres, persegueix retornar a la ciutat parteix del molt que d’ella rep, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el seu patrimoni personal, en aquest cas 192 milions d’euros per a dotar a València d’un recinte Arena. Això i res més que això és la finalitat que se cerca.
El document presentat contempla així mateix la proposta de pagar anualment, i al llarg de tot el període de la concessió, un cànon a favor de la Corporació Municipal del 2,7% sobre els ingressos generats. A aquests beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’informe realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), que contribuirà a generar aproximadament 300 llocs de treball i un impacte econòmic (PIB) a la ciutat de València superior als 10 milions d’euros anuals.
A més, l’Arena que es projecta serà dotat de 1.458 places d’aparcament subterrànies i comptarà en el seu interior amb zona de restauració, àmplia oferta de llotges i zones VIP. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tot tipus d’esdeveniments.
Igualment, en la parcel·la descrita es construirà de forma annexa la futura seu del València Basket Club, que comptarà amb serveis esportius com a pista auxiliar, vestuaris, àrea de mitjans de comunicació, botiga, sala de trofeus i les oficines del Club.
Si tots els tràmits administratius es desenvolupen segons el calendari previst, i si no hi ha contratemps importants, l’Arena podria inaugurar-se a València l’any 2022. A partir de llavors, el recinte podrà acollir tant esdeveniments esportius, artístics, culturals, com d’entreteniment de gran capacitat. Recinte que a futur, quedarà a favor de la ciutat.
Juan Roig va invertir 35 milions d’euros en mecenatge esportiu en 2017