Las 11 recomendaciones de Sanidad para evitar contagiarse en bares, restaurantes o terrazas
Un camarero en el Café des Phares de París. / FOTO Christian Hartmann (Reuters).

El passaport Covid valencià està més prop de ser una realitat. A l’espera que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) autoritze la utilització del document, la consellera de SanitatAna Barceló, ha revelat avui com serà el funcionament d’aquest certificat que cerca fomentar la vacunació i frenar l’auge de contagis.

Barceló ha mantingut aquest matí una reunió amb representants del sector hostaler. En ella s’ha avançat que el Consell obligarà a comptar amb un passaport Covid per a accedir a restaurants, bars i cafeteries. No obstant això, sí que estarà permès que aquells que no estiguen immunitzats consumisquen en terrasses i espais a l’aire lliure.

De la mateixa manera, també quedarà prohibit l’accés sense passaport Covid a locals d’oci nocturn com a pubs i discoteques.

Per contra, la mesura no afectarà comerços, cinemes i teatres perquè s’ha aplicat en llocs interiors on per consum d’aliments o begudes no pot garantir-se l’ús continuat de la màscara.

Respecte a quan entrarà en vigor aquest requisit, Sanitat encara no s’ha pronunciat. No obstant això, ja s’ha avançat que serà abans del pont de la Constitució si arriba a temps la conformitat del TSJCV.

Per a facilitar la utilització del passaport Covid, la Generalitat habilitarà una aplicació mòbil pròximament. Amb ella, els responsables dels locals podran llegir els codis QR dels certificats i regular així els accessos.