El món faller va viure ahir un dels actes més protocol·lari i solemne, amb la proclamació de les seues Falleres Majors Consuelo Llobell i Carla García.

L’Ajuntament de València va obrir les seues portes a les 18:30h per a rebre a les representants de la festa fallera, les noves Falleres Majors, i les seues Corts d’Honor.

Després de l’arribada de les representants de les festes germanes, la Bellea del Foc d’Alacant Isabel Bartual i la Reina de les Festes de Castelló, Carmen Molina, i les falleres Majors del 2019 Marina Civera i Sara Larrazábal, junt a les seues Corts d’Honor, va arribar el moment de rebre a les representants de les Falles 2020.

Per parelles, les Corts d’Honor van ascendir l’escalinata de la casa dels valencians, a les quals va anar rebent l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Entre aplaudiments, i al compàs de la banda municipal, Carla i Consuelo, respectivament, van recórrer els esglaons que les portava a gaudir d’una vesprada molt especial i històrica.I és que per primera vegada les falleres majors van dedicar unes paraules als assistents i al món faller, les primeres del seu exercici.

En els discursos de Consuelo i Carla, no van faltar les mostres d’agraïment i les mostres d’afecte a les components de la cort d’honor.

Consuelo LLobell saludant a l´entrada del hemicicle Foto: Ximo Fortea
Carla García saludant a l´entrada del Hemicicle Foto: Ximo Fortea

Després de l’acte protocol·lari els assistents es van desplaçar al Saló de Cristall on les falleres majors van rebre de mans de l’alcalde, Joan Ribó,uns alfabeguers obra de l’artesà d’Alzira Xavier Claur.

Les fotografies oficials, posarien fi a l’acte de proclamació, i van marcar l’inici de les falles 2020.

Les falleres majors seran exaltades el mes de gener, en el Palau de Congressos, una nova ubicació per a un acte que a més s’estrena també en el que a dates es refereix ja que serà el dissabte 25 de gener quan serà exaltada Consuelo LLobell i la seua Cort d’Honor i per la seua part Carla García rebrà la seua banda de fallera major el diumenge 26 de gener a la vesprada.

Hui les representants acudiran a la inauguració «d `una festa per a tots” on es revelaran els esbossos de la Federació de Falles de la Secció Especial i demà acudiran a la inauguració de l’exposició d’esbossos i maquetes de la secció de plata.