El Santíssim Crist del Grau va tornar dimecres passat a la parròquia de Santa María del Mar, en una de les tradicions més arrelades en els barris mariners de la ciutat. El Crist va tornar a arribar puntual a la cita amb la tradició, a la 13h, a bord d’una barca, al Port de València.

Les festes i actes en honor al Crist del Grau, es remunten a l’any 1411, en record a l’arribada de la talla al port que va tenir lloc un 15 d’agost de 1411, quan el ‘Negret’, pel seu color fosc i les condicions amb les quals va aparèixer després de la seua immersió en el riu, va arribar als “Poblats Marítims” de València.

La imatge va aparèixer navegant pel riu que dividia els termes dels antics poblats de Russafa i el Grau, la qual cosa va provocar enfrontaments per la seua propietat. Però, compte la història, que finalment els corrents van conduir al crist a la riba del Grau.

La Festa de la Creu en honor al crist del Grau viurà hui el seu dia gran amb el següent programa d‘actes:

6:00h «Toc de retorn»

6.30h Missa de Descoberta presidida pel Sacerdot Sr. Edgar de la Creu Balboa, Vicari Parròquia San Mauro.

8.00h Després de la missa s’obsequiarà a tots els assistents amb un desdejuni popular.

9.00h Missa resada

18.30h Missa Major presidida per l’Excel·lentíssim i Reverenderísimo Sr. Sr. Juan Peris Obispo Emèrit de Lleida. Amb l’actuació de la Coral Santa María del Mar i posterior Canto de Gojos.

20.00h Solemne processó pels carrers del Grau, acompanyats per la Banda de Cornetes i Tambors del Canyamelar i la Banda de l’Ateneu Musical del Port.

22.30f Focs artificials

El dissabte 4 a les 19.00 hores tindrà lloc l’eucaristia i acció de gràcies per les festes i pels vius i difunts de la M. I Germanor del Santíssim Crist del Grau.