Processons, gastronomia i tradició marquen la Setmana Santa Marinera

Ens endinsem en els barris marítims per a conèixer les peculiaritats i tota la programació al detall d'aquest festa declarada d'interès turístic.

La Setmana Santa Marinera de València, declarada Festa de d’Intérés Turístic Nacional, és, sens dubte, un reclam durant aquests dies per als valencians i els turistes i la segona celebració festiva més important de la ciutat.

Els barris marítims es converteixen aquests dies en el centre d’atenció, on processons, altres actes religiosos, gastronomia i tradició s’uneixen i marquen els ‘passos’ d’aquesta festivitat.

7 Televalencia ha volgut conèixer més a detall tota la programació que des de la setmana passada plena de fervor, solemnitat i bon ambient els carrers de el Grau, el Cabanyal i el Canyamelar. Ho fem de la mà de Francisco Burguera, tresorer de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera, qui descriu com es viu, les seues particularitats i el gran esforç que s’està fent per a situar-la en el lloc que li correspon, donada la seua importància i la seua singularitat.

Sabies que…?

Algunes imatges es guarden aquests dies en cases particulars o locals socials que la gent pot visitar.

En les taules de les cases dels citats barris marítims no falten aquests dies plats típics com el ‘potaje’, el abadejo i  creïlles, les mandonguilles d’abadejo o les sardines. Tampoc en els menús dels restaurants de la zona, com un dels seus principals reclams.

Se segueixen portat les camines a costal i a muscle.

En l’actualitat existeixen 31 germandats’.