Detectan problemas cardíacos en jóvenes y adolescentes vacunados
Una adolescente en el ensayo de la vacuna de Pfizer con adolescentes.

Un estudi estatunidenc ha detectat diversos problemes cardíacs entre joves i adolescents vacunats contra el coronavirus. No obstant això, l’informe elaborat pel Centre per al Control de Malalties (CDC) ha declarat que són “casos molt estranys”.

Des del CDC no han aclarit el número exacte però han assenyalat que són “relativament escassos”. En concret, el problema detectat és una miocarditis, és a dir, una inflamació del múscul cardíac que sol produir-se després de determinades infeccions. Quan és greu, encara que ara com ara no s’ha donat aquesta circumstància, pot causar insuficiència cardíaca o arrítmies.

Segons l’estudi, els casos s’han donat més entre joves homes que en dones. A més, s’han desenvolupat en els quatre dies posteriors a la inoculació de la segona dosi. Respecte als fàrmacs rebuts, són tots pertanyents als laboratoris de Pfizer-BioNTech i Moderna.

Els experts estan realitzant un seguiment dels joves pacients. De forma paral·lela, continuen amb la revisió d’informes per a determinar si hi ha evidència que siguen les vacunes les causants de les afeccions cardíaques. També han elaborat una guia per als sanitaris amb la finalitat d’estar alerta davant qualsevol símptoma després de la vacunació.

Malgrat això, les autoritats recomanen continuar amb la immunització dels joves i adolescents majors de 12 anys. Asseguren que encara s’ha de determinar si les patologies les causen els fàrmacs anticovid o si és “simplement una coincidència”.