Una dona d’uns 54 anys sense llar és la primera víctima mortal de la borrasca Gloria en la Comunitat Valenciana. Aquesta indigent ha mort per hipotèrmia en la localitat valenciana de Gandia, aquest matí els serveis municipals d’aquest municipi han localitzat el cos sense vida.

Juliana, que és el nom de la morta, era una dona d’origen romanès que dormia al ras a l’entorn del parc de L’Estació de la capital de la Safor. Tant la dona com el seu company van rebutjar anit l’ajuda que se’ls va oferir per a acudir a un alberg dins del dispositiu especial desplegat per aquest temporal que està afectat la Comunitat a causa de la presència de la borrasca Gloria.

Fonts municipals han informat que tots dos s’havien negat repetidament a acceptar l’ajuda dels serveis socials. De fet, apunten, l’Ajuntament va arribar a interposar una denúncia davant els jutjats perquè se’ls incapacitara i poder prestar-los socors però la sol·licitud va ser desestimada al·legant la llibertat de trànsit.

La Policia Local de Gandia ha recomanat no circular si no és necessari, ja que les fortes ratxes de vent suposen un perill en baranes, senyals o volades. A més, s’han tancat els parcs per seguretat i s’han perimetrat per precaució algunes zones de la població.