El concejal Carlos Galiana en los platós de 7 Televalencia.
El concejal Carlos Galiana en los platós de 7 Televalencia.

Des que Pere Fuset renunciara a les competències de la regidoria de Cultura Festiva, ell i Carlos Galiana han sigut els protagonistes de l’actualitat política valenciana. Dimarts passat Pere Fuset abandonava les seues competències com a edil de festes pel cas Vivers. L’exregidor ha renunciat de manera provisional fins que hi haja una sentència per el judici en el qual està processat per la mort d’un treballador en muntar unes graderies en 2017 en Vivers.

Fuset va afirmar dimarts passat que renunciava a les competències de Cultura Festiva per a no afectar les festes falleres. A més, va insistir que la decisió ha sigut “personal, lliure i voluntària” per a centrar-se en el seu defensa.

Com era d’esperar, les reaccions de l’oposició no van tardar a arribar. María José Catalá, portaveu del Grup Popular de l’Ajuntament de València, va afirmar que la renúncia era una “mesura interessada”. També va afirmar que l’edil estava de “vacances pagades”, ja que mantenia les compentecias d’Administració Electrònica. Fuset ha contestat a la popular a l’entrada del jutjat aquest divendres, on ha afirmat que no està de “vacances pagades”. L’edil ha dit que ara té menys treball, però també cobra menys per això.

S’estrena Carlos Galiana, el substitut de Fuset

Després de conèixer la renúncia de Fuset, es va saber que el seu substitut en la regidoria de Cultura Festiva seria Carlos Galiana. Així, les competències de festes se sumen a les que ja tenia Galiana: Comerç, Innovació i Control Administratiu.

De fet, quan en 2015 Compromís va entrar a l’ajuntament ja es va dubtar entre Fuset i Galiana per a la regidoria de festes, ja que tots dos eren fallers. No obstant això, encara que Fuset era menys conegut dins del món faller, va acabar portant-se el premi.

Cinc anys després, Galiana ha aconseguit la regidoria a la qual aspirava. I no és d’estranyar, ja que té una gran trajectòria fallera. Va ser president de la falla Sevilla-Dénia entre 2012 i 2015. També és conegut per impulsar el teatre en la seua falla, i és el que més premis saragüells de teatre amateur faller posseeix, al costat d’Inma Guerrero. I no solament destaca damunt de les taules, sinó que també practica la dansà -ha ballat amb les Corts d’Honor-.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha dit que Galiana és molt treballador. “El podrà suportar i l’ajudarem entre tots”, ha manifestat Ribó. Des d’aquest dijous passat, Galiana ja és oficialment regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera. Aquest divendres ha començat la seua marxa amb la Gran Gal·la Fallera.