edificio

(ALBA SÁEZ).- Dos anys d’espera i un moviment ecologista per davant. Per fi està ja disponible el primer edifici sostenible de València. Se situa al carrer Cuenca número 105 del barri valencià de Patraix. Comptarà, a més, amb una comunitat de 16 veïns. Tots els pisos ja estan venuts a excepció d’un àtic.

Aquest edifici, al qual han denominat com a Marquès de Cruïlles, ha estat supervisat pel Green Building Council d’Espanya, que és una associació sense ànim de lucre que mitjançant agents especialitzats en el sector de la construcció, confien en una edificació més sostenible. A més està afiliada a una altra associació sense pretensions lucratives que és la World Green Building Council.

La imagen puede contener: árbol y exterior
Façana de l’edifici Marqués de Cruïlles

La constructora ha apostat per la “mobilitat sostenible” gràcies al foment de l’ús de la bicicleta a través de mesures com l’anell ciclista o el carril bici que s’ha instaurat a la província de València. És per això que compta amb 32 places d’aparcament per a bicicletes, distribuïdes entre el soterrani i en la planta baixa. Segons dicta la llei, les places per a aquests vehicles verds hauran d’estar assignades en llocs específics, perquè d’aquesta manera puguen “ser segurs i resguardats amb un accés còmode i fàcil”.

A més de la importància associada a vehicles no contaminants, disposa també de 17 places que inclouen bateries recarregables per als cotxes tant elèctrics com híbrids. Amb tot això, aquest edifici verd s’ha construït amb la finalitat d’oferir les millors qualitats i complir amb els desafiaments mediambientals.

La imagen puede contener: interior

L’immoble ha sigut dissenyat per l’arquitecte Curro Mestre Jordá al costat de la promotora Jecama. La idea d’aquest edifici ecològic ha sigut derivada de la petició dels propis veïns de Patraix que l’any 2015 es van reunir per a sol·licitar una edificació d’aquestes característiques.