El Palau dels Arts ha acollit l’acte de clausura de la 12ª edició de el “Curs 15×15: 15 dies amb 15 empresaris capdavanters”, organitzat per EDEM Escola d’Empresaris i que ha comptat amb Luis Gallego, president d’Iberia, com a ponent convidat. En l’acte, els responsables d’EDEM han mostrat el compromís de la institució per ampliar la seua oferta acadèmica en els pròxims anys per a poder donar servei a les necessitats formatives de la societat i facilitar així el desenvolupament econòmic.

Més de 850 persones han assistit a la cita, la qual ha estat presidida per Manuel Palma, Juan Roig i Francisco Pons, president i vicepresidents d’EDEM, respectivament. L’esdeveniment, ineludible entre l’empresariado valencià, ha estat conduït per la secretària general d’EDEM, Hortensia Roig, i pel director general, Antonio Noblejas.

Les claus de la recuperació d’Iberia
Luis Gallego, enginyer superior aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid, posseix una llarga trajectòria vinculada al Grup Iberia, amb càrrecs de responsabilitat en Air Nostrum, Vueling i Iberia Express fins que va arribar a la presidència d’Iberia en 2014. Durant el seu discurs de tancament, el president d’Iberia ha destacat que l’empresa ha afrontat amb “flexibilitat” la “realitat canviant” dels últims anys, que ha generat una “dura competència” en el sector.

Gallego ha assegurat que l’empresa ha aconseguit recuperar-se “amb treball, amb molt treball, amb diàleg i amb humilitat”. El president d’Iberia ha ressaltat la importància de ser “humil” i ha emfatitzat que “l’explosió del coneixement i del desenvolupament tecnològic és tal que individualment no hi ha manera d’abastar ni tan sols una xicoteta part del que hem de conèixer, i per tant necessitem als altres perquè ens ajuden a completar i a comprendre la realitat”. “Hem de delegar, hem de col·laborar, hem de formar equips”, ha indicat sobre aquest tema.

“No us obsessioneu amb els vostres competidors, obsessioneu-vos amb els vostres clients”, ha explicat als alumnes del 15×15. Es tracta del principal compromís d’Iberia del seu Pla de Futur i, segons ha assenyalat Luis Gallego, ha tingut com a resultat que l’any passat la companyia fóra “l’aerolínia més puntual del món”. Gallego ha resumit la seua intervenció amb cinc recomanacions perquè els alumnes apliquen en les seues empreses: “Flexibilitat per a afrontar el canvi; humilitat per a entendre la realitat; compromís per a traure avant els projectes; orientació al client; i, molt fonamental, optimisme”.