Són uns deu minuts d’espectacle però tot un any de preparació. Disparar una mascletà porta el seu procés de treball i Mª José Lora Zamorano ho sap bé, ella és la cinquena generació d’una família de pirotècnics i la pólvora corre per les seues venes.

La propietària de Caballer FX ens obri les portes de la seua pirotècnia, una parcel·la situada a Vilamarxant en la que un equip de 15 persones treballa a contrarellotge per a ultimar tots els treballs d’estes festes falleres.

Amb la mascletà ja encarregada i dissenyada arriba el torn dels assajos de producte i d’algunes de les fases seqüencials que componen tot este espectacle de pólvora.

Estes Falles 2018, Caballer FX tornarà a ser la responsable de disparar un dels dies més demandats per totes les dones pirotècniques: el 8 de març.

I encara que en ‘7 al Dia’ ja hem pogut veure un xicotet avançament del que serà eixa gran mascletà destinada a totes les dones treballadores, caldrà esperar a la cita del 8 de març per a descobrir les sorpreses i novetats que faran vibrar la Plaça de l’Ajuntament de València.