Los Premios Jaume I anuncian a los seis ganadores de su 33ª edición
Los seis galardonados de los Premios Jaume I 2021.

Aquest matí s’han fet públics els noms dels sis guanyadors dels Premis Rei Jaume I en les sis categories en les quals es divideixen els premis. Els guardonats han sigut anunciats en un acte formal en el Palau de la Generalitat presidit pel cap del Consell, Ximo Puig, i que ha comptat amb la presència del president fundador, Santiago Grisolía, del president executiu, Javier Quesada, a més del vicepresident de la Fundació Premis Rei Jaume I, Vicente Boluda.

Els guardonats són Lícia Verda, en la categoria d’Investigació Bàsica; Antonio Cabrales, en Economia; Eduard Batlle, en Investigació Mèdica; Fernando Valladares, en Protecció del Medi Ambient; Nuria Oliver, en Noves Tecnologies; i Benito Jiménez, en el premi a l’Emprenedor.

A l’acte sol han assistit els patrons de la Fundació Premis Rei Jaume I, mig centenar de jurats de manera presencial i una vintena per videollamada, així com representants dels col·laboradors: AirLiquide Healthcare i CaixaBank en Investigació Mèdica; la Fundació Iberdrola Espanya en Protecció del Medi Ambient; el Ajuntament de València en Noves Tecnologies; i Mercadona, Edem i AVE en el premi a l’Emprenedor.

A més, els Premis compten amb el suport d’entitats com Autoritat Portuària de València, Boluda Corporación Marítima, Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, Fundación Banco Santander, Pavasal, RNB, SPB, Grupo Vectalia i CEV.

BOLUDA: “UNA PANDÈMIA GLOBAL HA POSAT EN ESCAC EL NOSTRE MODEL DE BENESTAR”

“Els premis suposen per als seus beneficiaris l’integrar-se en un grup d’alt nivell, multidisciplinari, que a més es converteix en altaveu de la fundació”, ha assenyalat Boluda. “Per això, a més de l’enhorabona, han de ser conscients que el premi comporta una corresponsabilitat a fer que la missió de la fundació siga una realitat. Vaja per davant el nostre agraïment per la labor que, des del moment en què els siga lliurada la medalla i el diploma, exerciran”.

“Estem vivint moments d’accelerada i intensa transformació, en els quals una pandèmia global ha posat en escac el nostre model de benestar. I a aquest escac ens hem defensat amb ciència, investigació i esforç empresarial. Si sempre ha sigut irrenunciable l’aconseguir un pacte per la ciència, la investigació i l’emprenedoria, avui més que mai ha de ser una prioritat absoluta. Ja és hora de deixar de costat interessos particulars i el cortoplacismo”, ha matisat el vicepresident de la Fundació Premis Rei Jaume I.