GRAFCVA5253. VALENCIA, 04/06/2019.- Foto de familia del jurado de los Pemios Jaime I durante el acto de lectura para hacer públicos los nombres de los galardonados de su trigésimo primera edición en sus seis categorías (Investigación Básica, Economía, Investigación Médica, Protección del Medio Ambiente, Nuevas Tecnologías y Emprendedor), dotada con 100.000 euros cada una de ellas. EFE/Kai Försterling

Els XXXI Premis Rei Jaume I ja tenen nous premiats. Hui s’ha anunciat la llista dels guardonats de les sis categories del certamen la dotació del qual ascendeix als 100.000 euros per premi.

En Investigació Mèdica la premiada ha sigut Pura Muñoz Cánoves gràcies als estudis sobre l’envelliment i a la medicina regenerativa; en la categoria de Noves Tecnologies s’ha premiat a Aníbal Ollero per la creació de les futures generacions de drons; i en la de Medi Ambient s’ha guardonat el treball sobre canvis planetaris de José Antonio Sobrino.

En les altres tres categories destaca el premi a l’Emprenedor per a Carlota Pi Amorós, cofundadora de l’empresa energètica Holaluz; Xavier Tolsa en Investigació Bàsica; i José García Montalvo en Economia.

El jurat dels Premis Rei Jaume I està format per un total de 88 experts, entre ells 19 són premis Nobel, i ha sigut Javier Quesada, president executiu dels guardons, el responsable de la lectura de la fallada que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat.