La Setmana Santa Marinera donarà el seu tret d’eixida divendres que ve amb el pregó que pronunciarà el periodista i teòleg Baltasar Bueno.

Però la festa té una cita, la vespra del pregó, en un dels actes més importants del calendari semanasanter: el Sopar de la Creu Marinera.

L’associació cultural EOS (Encuentro y Opinión Semanasantera), que presideix Francisco Celdrán, els inicis de la qual daten de l’any 2004, celebrarà el seu sopar anual amb la qual homenatjarà personalitats rellevants de la setmana santa marinera que destaquen o han destacat per la seua labor en la festa i als quals els atorguen la “Creu Marinera“. Distinció que ja han rebut al llarg de les dotze edicions anteriors, entre altres, Paco Carles (actual president de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera), Paco Varea, Paco Burguera, Francisco Celdrán Montero, Francisco Celdrán Martínez, Mari Vilaseca, Begoña Sorolla…

Però unes hores abans, en el Saló d’Àmbit Cultural del Corte Inglés de l’Avinguda de França, tindrà lloc el lliurament dels premis del “Concurs de Redacció escolar La Setmana Santa Marinera”, concurs organitzat per ÉS diari CV, EOS i l’Associació de Periodistes, el premi de les quals ha recaigut en Sergio Román, alumne de segon curs de Batxillerat del col·legi Puresa de María Grao amb la seua redacció “El vertader sentit de la Setmana Santa” .

A més, en l’acte, es lliurarà una distinció extraordinària, el premi periodista Joaquín Sanchis Nadal, a una professional del periodisme de contrastada trajectòria i membre actiu de la Setmana Santa Marinera de València, Yolanda Damià.

Una cita important , que s’ha convertit en el preludi d’una festa que els poblats marítims viuran amb gran intensitat durant els pròxims dies.

Els clavaris de San Onofre granaders d’honor del Cabanyal