Pregón Fiestas Meliana 2018

Meliana ha iniciat les festes del poble amb la tradicional entradeta de Moros i Cristians, el pregó i el sopar popular del pregó. L’Ajuntament de Meliana, juntament amb els 19 festers d’enguany, han sigut els encarregats d’organitzar aquestes dues setmanes plenes d’activitats per als veïns i les veïnes de la localitat, que s’allargaran fins al 14 de setembre, dia del Crist de la Providència, patró del poble.

El pregó, primer acte oficial de les festes, va estar a càrrec de Víctor Bueno, pilotari professional i fill del Meliana. L’esportista va donar pas a les festes agraint la confiança que els festers i l’Ajuntament havien tingut en ell per a donar l’inici a les festes. Va recordar els seus inicis en el món de la pilota, l’esforç que li va costar tant a ell com a la seua família. Víctor, amb una comparació del tauler d’escacs i les seues figures amb el poble de Meliana -els seus edificis, les entitats i, sobretot, la gent-, va emocionar els assistents que omplien la plaça Major del poble. D’altra banda, els festers també van voler agrair a tots els melianers i les melianeres l’oportunitat de ser els encarregats d’organitzar les festes als patrons de Meliana amb molta il·lusió, compromís i responsabilitat.

El rector del poble, Enrique Arce, va fer èmfasi en la idea de “sumar” per a fer unes bones festes. Per la seua part, la regidora de Festes, Maria Pilar Asensio, va destacar que l’objectiu principal de les festes és gaudir-les, conciliar diversió i descans i, per descomptat, involucrar tots els veïns i les veïnes per a generar noves activitats on queden integrats tots els públics. Finalment, l’alcalde va recalcar la importància de la col·laboració del poble en les festes perquè siguen tot un èxit i va destacar l’encert del pregoner. Com va dir: “Víctor Bueno porta el nom de Meliana per totes les comarques valencianes i també l’ha portat per Europa i, fins i tot, l’Amèrica Llatina”.

En acabar l’acte, el sopar popular al carrer Sant Joan estava preparat per a acollir les prop de 1.000 persones inscrites. El veïnat va gaudir d’un sopar d’entrepans i picadeta de diferents comerços i locals del municipi i que ha sigut molt ben valorat. Alguns es van animar, fins i tot, a ballar amb la banda de música del poble que, en finalitzar el sopar, va amenitzar la vetlada.

Després d’un cap de setmana de Moros i Cristians i la inauguració de l’exposició de fotografia sobre les festes, del fotògraf local Juan Rodrigo, queden per davant deu dies de festa en què destacaran els actes del cap de setmana que ve i els actes dels dies dedicats als patrons, de l’11 al 14 de setembre, entre la nombrosa i variada programació.