El Grup Parlamentari Popular en Les Corts Valencianes ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra el decret sobre l’ús de les llengües en l’administració pública.

Els populars consideren que este decret del Consell “margina i exclou” al castellà, motiu pel qual van presentar unes observacions a les que asseguren que no se’ls ha fet cas.

Segons Bellver el valencià és una dels senyals d’identitat “més importants del territori” però ha de ser defensat “amb la formació” i no “amb la imposició”, un fet que afirma que ja cansa als valencians.

Per la seua banda, Mª José Ferrer San-Segundo ha explicat que després de la interposició del recurs “l’administració ha de lliurar l’expedient” per a formalitzar les al·legacions en “major profunditat”. A més, ha assenyalat que el Consell ha de tenir en compte a tots els residents de la Comunitat i no donar-se per fet que sempre coneixen el valencià.

El Partit Popular ha alertat que podria acabar dictant-se la nul·litat dels actes de l’administració en cas que es determine que hi ha parts del decret nuls.