La Comunitat Valenciana tendrá una desescalada gradual para salir de la tercera ola
La Policía Local de Valencia en un control de tráfico durante el cierre perimetral de la ciudad.

La Policia de la Generalitat triplicarà la seua presència en les zones recreatives i paratges naturals de l’interior de la Comunitat Valenciana durant les pròximes vacances de Setmana Santa i Pasqua. L’objectiu és garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària davant la COVID-19.

Així s’ha decidit en la reunió de coordinació de seguretat que ha presidit aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig. En ella també han participat responsables de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana; del Cos de Policia Nacional i de la Guàrdia Civil; així com de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Emergències i Protecció Civil i Policia de la Generalitat.

CAMPAÑA ‘PASCUA SEGURA’

Després de la trobada, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha anunciat a més que la Generalitat posarà en marxa la campanya ‘Pasqua Segura’. Està destinada a impulsar la conscienciació social de cara els pròxims dies de vacances.

“És important transmetre a la població que podem fer tot tipus d’activitats durant aquests dies festius però tot això s’ha de realitzar sempre des de la responsabilitat individual. Gaudir d’uns dies de descans és compatible amb la prevenció i la prudència“, ha assenyalat Bravo.

La campanya cerca traslladar que és responsabilitat de tots respectar les quatre mesures bàsiques de seguretat: higiene mans, distància, màscara i ventilació. També recordarà les restriccions per a les reunions: quatre persones en espais públics i el nucli familiar en els privats.

Gabriela Bravo ha destacat que malgrat que la Comunitat Valenciana “té la incidència més baixa d’Espanya, cinc vegades inferior a la mitjana, així com les dades més positives d’Europa, no podem relaxar-nos“.

MÉS DE 700.000 PERSONES VISITARAN L’INTERIOR

La reunió ha servit a més per a coordinar el dispositiu davant la perspectiva que més de 700.000 persones acudisquen durant aquests dies a les zones recreatives de l’interior de les tres províncies a gaudir del patrimoni natural valencià.

En aquest sentit, la consellera ha detallat que la Policia Autonòmica mobilitzarà al 65% de tots els seus efectius. Estaran en coordinació amb les Policies Locals, la Guàrdia Civil i el personal de l’Agència Valenciana de Seguretat i Emergències. Es repartiran en 50 municipis de les tres províncies. Així cobriran 52 àrees recreatives de 19 parcs naturals i unes altres 5 zones d’acampada.

Tot això suposa triplicar el seu desplegament ordinari “per a controlar el compliment de les mesures anti-COVID així com per a la prevenció d’incendis forestals”. “No podem oblidar que també la presència massiva de visitants en aquestes àrees naturals suposa també un greu risc per al nostre patrimoni natural”, ha indicat.