Policía Local Alfafar

La Policia Local d’Alfafar, com cada any, ha presentat en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alfafar la seua memòria pel que fa al passat any. En aquest acte, obert a la població, han participat, l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francisco Zarzo, l’Intendent Principal, Santiago Varcárcel, i Antonio Oliver, Inspector. Ells han sigut els encarregats de mostrar el treball realitzat en 2017 i explicat el seu model de treball, on la prevenció i la conscienciació juga un paper molt important.

Durant l’acte, s’ha destacat el treball transversal que realitzen amb totes les àrees de l’Ajuntament, però especialment amb les d’Igualtat i Serveis Socials. Per a tractar la violència de gènere es compta amb policies especialitzats en la matèria, ja que s’atén, acompanya i assessora a les víctimes, a més de fer un seguiment del cas.

Cal destacar el compromís de la Policia Local de presentar-se en el lloc que se’ls requereix abans de 9 minuts, sempre que siga qualificat com a prioritat alta.

Quant al treball que desenvolupen amb menors, es pot destacar la xifra d’absentisme escolar, en 2009, existien 70 menors amb aquesta problemàtica, el passat any la xifra ha sigut de 17, per la qual cosa es veu el treball tan important que es realitza para acaben amb l’absentisme a Alfafar.

A més, 569 casos han sigut els atesos com a serveis humanitaris. És molt important aquesta labor, i prova d’açò és comptar amb cotxes patrulla on tots estan dotats d’un desfibril·lador per a salvar vides, vehicles cardioprotegits, que gràcies a la ràpida actuació dels agents ha fet que moltes persones hagen sigut ateses d’una manera eficaç, obtenint uns resultat, en la majoria de vegades, molt positius.

El servei de mediació que la policia ha anat desenvolupant en els últims anys, està arribant a molt bons acords entre veïns i veïnes del municipi, evitant arribar a les denúncies i aconseguint el benefici d’ambdues parts.

L’objectiu principal del cos de policia és millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Alfafar. Per a açò estan millorant els serveis i s’estan actualitzant a les noves eines utilitzades per la població dins de les noves tecnologies. La utilitat d’estar present en les xarxes socials és molt important, pel servei a la ciutadania que es presta. Prova d’açò són els més d’1.100 seguidors que ja tenen tant en Facebook com Twitter.

Per primera vegada, en aquesta presentació s’han lliurat unes plaques de reconeixement veïnal a persones que de forma desinteressada han contribuït amb la societat d’Alfafar. Luis Cano, per haver retornat una cartera amb 500€, Antonio Martínez per la seua valentia a l’hora d’enfrontar-se a uns lladres i Francisco Tarazona per haver tingut en compte les millores en les instal·lacions de la policia, escoltant als treballadors i adaptant-se a les seues necessitats.