Las Policías Local y Nacional crean un grupo específico para actuar en Orriols
Agentes de la Policía Local de Valencia en un operativo.

Les policies Local i Nacional ha acordat la creació d’un grup específic per a actuar en la zona més conflictiva del barri d’Orriols. El regidor de Protecció CiutadanaAarón Cano, s’ha reunit aquest matí amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, per a abordar els problemes de convivència en aquest barri.

Calero ha insistit en la importància de la coordinació entre les forces i cossos de seguretat. “Quanta més hi haja millor, s’abasta més territori. Hem de transmetre a la ciutadania una major percepció de seguretat en aquesta zona del barri i restaurar la convivència“.

Respecte a quan entrarà en funcionament el nou grup policial, Cano ha ha assenyalat que “és imminent”. El regidor ha destacat la importància de fomentar les “aliances amb altres institucions i entitats del barri”. A més, ha recordat que “el problema no és exclusivament policial, però la presència policial és imprescindible per a recuperar la convivència en el barri“.

INTERVENCIÓ DE LES CASES OCUPES D’ORRIOLS

Per a Cano “és fonamental que tota la ciutat tinga els mateixos nivells de convivència”. Per això, la policia també intervindrà en els immobles ocupats il·legalment i que serveixen en algun cas per a activitats delictives.

Aquest és un dels compromisos que es van adquirir en la reunió que va mantenir dilluns passat l’alcalde, Joan Ribó, amb les associacions i entitats veïnals d’Orriols. En ella es van traslladar les inquietuds i necessitats per al barri.

A més, es va acordar la creació immediata d’una taula de treball amb les regidories implicades i la participació del veïnat. L’objectiu és abordar els problemes d’Orriols per a donar-los una solució. Serà una taula interdepartamental en la qual tindran participació nombroses regidories com a Protecció Ciutadana; Serveis Socials; i Educació i Neteja.