Pedro Duque afirma que el seu xalet “no és il·legal” i que seguirà com a ministr

Segons les publicacions de OKDiario, el ministre de Ciència va comprar-se una casa a Xàbia a nom de la societat Copenhaguen Gestors d'Immobles SL i amb la qual podria haver eludit diversos impostos.

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha comparegut aquest matí a petició de Podemos i Compromís, per a donar explicacions sobre el xalet que posseeix a Xàbia. Duque ha assegurat que no va cometre “cap il·legalitat” en la compra, que no va eludir cap pagament d’impostos i que seguirà al capdavant del Ministeri.

Duque ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en la seu del Ministeri, després de publicar-se a okdiario que va comprar una casa en Xàbia a través d’una societat patrimonial per a eludir el pagament d’impostos.

Podemos i Compromís han demanat al ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, que done explicacions la casa que, segons Okdiario, es va comprar a Xàbia a nom d’una societat instrumental per a eludir el pagament d’impostos.

“Si això és així, caldrà analitzar bé la informació i demanar explicacions convenients, i si no són convincents, exigirem responsabilitats”, ha advertit el diputat de Podemos Segundo  González en declaracions als periodistes en el Congrés.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha afirmat que caldrà escoltar les explicacions de Duc, però també, ha incidit, d’Hisenda per a veure “si això es permetia” quan Duc va comprar la casa. No obstant això, Baldoví ha subratllat que “no sembla que sone molt bé la notícia”.

Okdiario publica avui que el ministre de Ciència va comprar la casa, situada a la urbanització La Corona, a nom de la societat Copenhaguen Gestors d’Immobles SL, que es va constituir el 4 de febrer de 2005, el mateix dia de l’adquisició del xalet.

Segons la informació, els administradors de la societat són Duc i la seua dona, María Consuelo Femenía, diplomàtica espanyola destinada a Malta. EFE