Así será la nueva remodelación de la Plaza Polo de Bernabé
Plaza Polo de Bernabé en el año 2017. / GIACOMO CALLAIOLI (FLICKR)

La plaça Polo de Bernabé tal com la coneixem té els dies comptats. La Regidoria d’Ecologia Urbana ha anunciat la seua pròxima rehabilitació amb una actuació que convertirà aquesta zona per als vianants del barri d’Exposició en un espai més verd. L’objectiu és transformar el lloc en una plaça més amable i humana, a més de més ecològica.

La remodelació consisteix principalment en la introducció del verd amb la plantació de vegetació en jardineres. A més, es procedirà a la instal·lació de pèrgoles de tela per a garantir l’ombra en els mesos d’estiu. A això se sumarà la substitució del paviment en el qual es troben situats els jocs infantils. Amb això se cerca millorar-ho i fer-ho més segur per als xiquets.

La plaça Polo de Bernabé va ser dissenyada i rehabilitada prèviament durant els anys 90. No obstant això, no es va tenir en compte les necessitats d’ombra i d’infraestructura verda per a crear zones sostenibles i saludables.

La idea de la nova transformació va sorgir en un dels procediments de participació ciutadana Dedicim València. Després dels vots dels veïns, la nova plaça serà pròximament una realitat. Per a això, l’Ajuntament ja ha avançat que es comptarà amb un pressupost de 80.000 euros.

EL PÀRQUING SUBTERRANI DE LA PLAÇA, PRINCIPAL ESCULL

La plaça té a més un pàrquing subterrani que fa que no siga possible la reconversió en una gran zona verda a l’ús. Aquest problema ha sigut el principal maldecap a l’hora de dur a terme la reforma.

Des de l’Ajuntament s’ha treballat en un projecte alternatiu que donara resposta a la petició veïnal respectant l’estructura actual. Això sí, tenint en compte la dificultat que suposa treballar sobre un aparcament.