Una conocida plaza valenciana se transformará en un gran parque infantil inspirado en la selva
Recreación de la nueva zona de juegos infantiles a la plaza del Cedro.

La coneguda plaça del Cedre de València donarà un canvi en els pròxims mesos. El Ajuntament ha aprovat el projecte definitiu d’un nou parc infantil que se situarà en ella. El pressupost total del nou parc ascendirà als 92.416,41 euros.

La iniciativa és fruit de les converses amb el veïnat de Ciutat Jardí. Van ser els veïns del barri els qui a través dels Pressupostos Participatius 2020-2021 van sol·licitar la intervenció. Aquests van demandar la instal·lació d’una zona de jocs en la placeta sud del jardí deixant l’espai central lliure per a usos múltiples.

En la proposta aprovada es crearà una zona de jocs “molt cridanera i versàtil”.  Segons ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campilloel nou parc simularà tres arbres a diferent nivell.

Imatge de l’actual plaça del Cedre de València. / JORGERULES96 (FLICKR)

La escenografia d’animals amb elements naturals sobredimensionats serà el fil conductor de la història imaginativa a desenvolupar pels xiquets del barri. A això li acompanyarà un acolorit paviment de seguretat que ajudarà a crear la sensació de naturalesa.

El parc del Cedre tindrà capacitat per a un total de 74 xiquets i xiquetes de diferents edats. Aquest comptarà amb estructures per a grimpar, ponts i tobogans. A més, es millorarà l’accessibilitat de l’espai transformant una de les quatre escales en rampa. La intervenció també inclou la instal·lació de cinc bancs de doble llarg amb suport i reposabraços i dos suports isquiàtics per a la confortabilitat dels acompanyants.

“Amb aquest projecte per a la plaça del Cedre, el barri augmenta la seua dotació de jocs infantils i cobreix la necessitat d’elements lúdics per a les xiquetes i els xiquets més majors”, ha conclòs Campillo després de l’aprovació del projecte.