La Plaza del Ayuntamiento se convierte en un mercadillo gigante
Mercadillos instalados en la plaza del Ayuntamiento de Valencia

Els mercats extraordinaris que des de fa anys s’han instal·lat a l’entorn del Mercat Central, es muntaran en la part per als vianants de la Plaça de l’Ajuntament mentre duren les obres reurbanització de l’entorn de la Llotja i el Mercat Central.

“D’aquesta manera es dóna continuïtat a l’activitat comercial dels venedors, especialment en moments d’estretor econòmica per la pandèmia de coronavirus. D’altra banda, el seu emplaçament en la plaça central del Cap i Casal atorgarà encara major visibilitat als llocs de venda, amb la qual cosa els facilitem les vendes”, ha afirmat el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

En concret es tracta del mercat de monedes, segells i antiguitats dels diumenges al matí; i del mercat extraordinari dels dilluns de 9 a 14 hores, en el qual s’embene, entre altres articles, plantes, calçats, roba i joguets.

Les obres tindran una duració que pot arribar als dotze mesos. Tot dependrà de les restes arqueològiques que es puguen trobar durant aquestes.

Imagen
Estructura homenatge instal·lada als peus de l’Ajuntament de València.

Homenatge a la València dels mercats

Aquesta setmana ha arrancat a València la III Setmana de l’Urbanisme: ‘La Valentina’. L’objectiu del consistori valencià és obrir un espai de divulgació i comunicació sobre la transformació de l’espai públic i la seua importància i impacte en la qualitat de vida.

La primera de les iniciatives ha sigut la obertura d’una estructura efímera instal·lada en la Plaça de l’Ajuntament. Compta amb 8 metres de diàmetre i una pell feta de 500 bosses de roba. Amb ella s’evoca la València antiga de mercats i espais compartits. Precisament, els antics llocs de mercaderies estaven formats per estructures de les quals penjaven tendals tèxtils per a protegir-se del sol, sota els quals es reunia la gent a parlar, comprar i vendre.

Imagen
Interior de l’estructura efímera.

Activitats de la setmana

Els dies 12, 14 i 16, les activitats es traslladaran als barris de Patraix, Orriols i Cabanyal. Allí s’han preparat propostes lúdiques i de convivència amb el veïnat.

Per part seua, el dijous 13 es desenvolupara un debat sobre el tema ‘Cap a on caminen les ciutats’. En ell, els reconeguts arquitectes Jan Gehl i José María Ezquiaga reflexionaran al costat de Sandra Gómez sobre la manera en què manera les ciutats hauran d’adaptar-se per a fer front a la crisi climàtica i a la ciutat post covid.

Paral·lelament, fins divendres que ve, el Col·legi d’Arquitectes acollirà l’exposició ‘València, ciutat de places’. Una mostra de les maquetes que reprodueixen les places de l’Ajuntament; de la Reina; i de la Ciutat de Bruixotes-Mercat Central-Llotja. Amb elles, els ciutadans podran conèixer amb detall els projectes de reforma d’aquests espais.

Un altre acte serà ‘Esmorçar en la plaça’ i se celebrarà el dissabte. Durant la jornada, les persones que s’acosten a la plaça de l’Ajuntament podran rebre alguna de les bosses que conformen l’estructura efímera i la decoració de plantes i fusta que la integra.