fin de año
La Plaza del Ayuntamiento de Valencia durante las campanadas en Nochevieja.

Prendre els tradicionals raïms al so de les campanadas del Ajuntament de València serà impossible aquesta Nit de cap d’any. El consistori ha anunciat que la plaça romandrà tancada en l’última nit de l’any. L’objectiu és evitar concentracions de la població que puguen derivar en un repunt de contagis.

Aquesta és només una de les moltes mesures que hui han sigut aprovades per la Junta Social de Seguretat. Aquesta s’ha reunit amb la finalitat d’establir les directrius a seguir en Nadal i treballar a fer complir la normativa sanitària.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha recordat que les campanadas han sigut anul·lades. També ha reiterat la anul·lació d’Expojove i la tradicional cavalcada de Reyes. No obstant això, el regidor ha indicat que els Reis Mags sí que arribaran a València per a repartir regals entre xiquets i adults.

A més, des de Cultura Festiva s’ha preparat tota una sèrie de propostes nadalenques que substituiran a Expojove. Del 26 de desembre al 5 de gener, els carrers i places de 18 barris i pobles de València acolliran concerts, espectacles de màgia o representacions teatrals, entre altres.

MAJOR PRESÈNCIA POLICIAL

La Policia Local reforçarà el seu personal en tots els barris de la ciutat durant les festes. L’objectiu de l’Ajuntament és assegurar el compliment de les normes i evitar l’expansió de la pandèmia del coronavirus. També es controlarà els espais de major concentració, els centres comercials i les festes il·legals.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha parlat d’un “Nadal diferent”. Aquesta comptarà amb una seguretat centrada en el tema sanitari amb increment de la plantilla de la Policia Local.

Cano ha explicat que haurà de 75 a 100 policies locals per torn. “Això vol dir un increment de 150 i 200 agents sobre la presència habitual de Policia Local a la ciutat. Amb una major atenció en les zones cèntriques perquè és on es registra més concentració de persones, a pesar que aquest servei estarà present en tot el territori de la ciutat”.

PUNT GAMMA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Aaron Cano també ha concretat accions puntuals com les que durà a terme el Grup GAMMA durant la Nit de cap d’any. “A pesar que sabem que no hi haurà festes organitzades i que la Nit de cap d’any no serà com l’altres anys, posarem un punt GAMMA en la zona centre de la ciutat“.

Encara que encara està per determinar la ubicació, segurament serà en Arquebisbe Mayoral, pròxim a l’Ajuntament. Allí s’atendran possibles casos de violència de gènere durant la Nit de cap d’any. “Sabem que, encara que siga de manera més reduïda, hi haurà alguna celebració. Per si de cas, tindrem aquest punt d’atenció contra la violència de gènere”, ha manifestat.