plásticos
Más del 95% de los plásticos que se usan durante un periodo de tiempo corto son desechados al mar.

La Comissió de Medi Ambient del Congrés ha acordat aquest passat dimarts 10 d’abril dur a terme un canvi de llei per a prohibir la distribució, comercialització i exportació d’envasos de plàstics d’un únic ús. Plats, gots, coberts i pajitas seran retirats per a reduir els milions de tones de plàstics que acaben en el mar.

El text, aprovat i consensuat per la majoria política, PSOE, Podem i Ciutadans, a excepció del Partit Popular planteja que tots els utensilis citats siguen fabricats amb almenys un 50% de substàncies biodegradables a partir de 2020 i amb un 60% a partir de 2025.

La majoria política ha acordat portar a terme les mesures indispensables per a prohibir la distribució gratuïta de bosses de plàstic d’un sol ús, ja que segons el demostrat les borses no es degraden sinó que es fragmenten en micropiezas, creant per onsevulla un risc per al sòl, aigua i organismes.

El diputat de Equo-Podem, Juan López de Uralde, promotor de la idea assegura que més de la meitat dels envasos de plàstic que s’usen a Espanya acaben en abocadors en lloc de ser reciclats i contribuir en millores per al medi ambient.

Segons dades simples però veritablement dràstics, en el mar es rebutgen més del 95% dels plàstics que s’usen durant un període de temps curt, la qual cosa danya i perjudica al medi ambient i al seu torn no contribueix a l’oportunitat de mercat d’aquestes.

Espanya no és l’únic país que se sumisca a aquesta iniciativa. Països com França, Argentina i Regne Unit ja han començat a donar passos cap a la reducció de plàstics nocius. L’1 de gener del 2017 Buenos Aires va prohibir íntegrament l’ús de borses de plàstics en els supermercats mentre Regne Unit aqueix mateix dia va prohibir la venda de cosmètics que usaren microesferas de plàstics.