Foto: Página Facebook Il Cortile

Granada va acollir el V Campionat d’Espanya de Pizza per Passió, un dels esdeveniments més importants del sector al nostre país, en el qual van participar els millors 60 pizzers de l’àmbit nacional i internacional.

La província de València va obtenir molt bons resultats en el concurs alçant-se els pizzers Xavi Bo (que obrirà l’establiment Capisci a la fi d’aquest mes a Carcaixent) i Marco Bianchi (del Grup Il Cortile) amb la 1a i 3a posició respectivament.

Xavi Bo, pizzaiolo del futur restaurant Capisci a Carcaixent va aconseguir aconseguir el primer premi amb una creació gurmet de crema de bolets, formatges straciatella affumicata i pecorino, embotit blanquet i confitura de boletus.

Marco Bianchi, del Grup Il Cortile va aconseguir la tercera posició amb una reinterpretació de la clàssica quatre formatges formada per una base de mozzarella, formatge gallec d’O Cebreiro,mousse de brull, gorgonzola rallat, espuma de formatge blau i cruixent de Idiazábal. Tot, sobre una massa que requereix de 48 hores de fermentació i altres 24 hores més de maduració perquè estiga al punt perfecte.

Il Cortile, compta actualment amb diversos establiments a València, La Canyada i una recent obertura en Santa Bàrbara, Rocafort, i es caracteritza fonamentalment per una cuina gurmet italiana amb receptes familiars on el més característics és el producte fresc de qualitat.

Amb aquest nou premi, Il Cortile aconsegueix posicionar-se com la millor pizzeria de la Comunitat Valenciana, comptant d’aquesta forma, amb més de 5 destacats premis en menys de 2 anys, com són la segona posició en el Campionat d’Espanya de Pizza d’Autor en 2018 i en 2019, i el primer lloc en el Campionat de Pizza Professional de la Comunitat Valenciana en 2018, entre altres.