pirotecnia caballer

La pirotècnia de Vicente Caballer entra en liquidació després de no superar el concurs de creditors al que va entrar al juny del 2017. Aquest gest posa fi a una era que ha durat 138 anys en la història de la pirotècnia que ha omplert de llum i so la ciutat de València.

Els motius que han portat a aquest succés estan vinculats amb la guerra de preus, la menor demanda dels serveis i les seqüeles de la crisi econòmica, segons fonts del sector.

Pirotecnia Caballer

Les Falles i Fogueres d’Alacant han sigut les dues festes principals que per excel·lència, han tingut el privilegi de comptar amb la presència d’aquesta companyia valenciana que després de tota una vida d’història, enguany posa el seu punt i final.

Vicente Caballer Calataiud, fundador d’aquesta empresa en 1880, es va convertir en un dels primers pirotècnics que dissenyava mascletaes. Aquesta empresa ha tingut una constant evolució tant que ha arribat a tenir amb el seu propi departament de Recerca i Desenvolupament (I+D) a Estats Units, Canadà i la Unió Europea. 

Pirotècnia Caballer ha estat present en multitud d’actes que han esdevingut a València; va acompanyar la celebració d’alguns dels principals actes de la 32 edició de la Copa Amèrica, va portar l’espectacle d’obertura de l’Expo de Sevilla de 1992 i la inauguració de la Ciutat de les Arts i les Ciències.