unidad
V 01 Valéncia (Comunitat Valenciana), 16/07/2018. - El presidente del Senado, Pio García-Escudero, interviene en los cursos de verano de la Universidad Católica de Valencia con una conferencia sobre el pluralismo político y territorial y su reflejo en el Senado. . EFE/Manuel Bruque

(EFE). El president del Senat, Pío García-Escudero, ha afirmat avui a València que continua “sent neutral” en el procés congressual del Partit Popular i que és “partidari que es mantinga la unitat del PP, que és la gran fortalesa” d’aquesta formació política.

García-Escudero, que ha participat en un curs d’estiu en la Universitat Catòlica de València, ha explicat als periodistes que, com a president regional del PP de Madrid, no ha donat el seu suport a cap dels candidats a presidir el partit, i entén que ha de continuar sent “neutral”.

Preguntat pel suport de María Dolores de Cospedal a la candidatura de Pablo Casado, s’ha limitat a contestar: “Perquè em sembla molt bé, què vol que li diga”.

Ha apel·lat a la unitat del partit i s’ha mostrat convençut que “tots els candidats” també saben que aqueix és “el gran valor del PP i estan treballant per #això”, al mateix temps que ha considerat que les regles marcades per a aquest procés “s’estan complint escrupolosament”.

Sobre els vídeos que critiquen a les candidatures i els seus suports, García-Escudero ha precisat que és alguna cosa que no li agrada, “igual que no li agrada a ningú”, i ha afegit que el que no siga exposar idees i projectes “no ve al cas”.

“Ho sent, crec que hi ha suficients arguments per part de tot el món com per a exposar les seues idees i per a fer una campanya com s’està fent”, ha finalitzat.

Respecte a si creu que s’arribarà al congrés amb una llista unitària, ha afirmat que ho desconeix i que això depèn dels candidats, però ha insistit que el que més li importa és que el 22 de juliol “el partit estiga unit, el partit estiga fort, i el partit isca en una etapa nova cap endavant”.

 

Ha reivindicat a més que el PP continue significant i representant el paper que ha vingut fent “pràcticament des de la Transició, com un dels grans partits” que han sigut “pilars” i s’han alternat en el Govern al llarg de tots estos anys.

PP, Ciutadans i Podem demanen la dimissió de Jorge Rodríguez