Crean un pintalabios valenciano que impide propagar el coronavirus
Investigadores de

Imagineu que només per pintar-vos els llavis estiguéreu protegits enfront de diversos virus com el coronavirus. Això és el que ha aconseguit un grup d’investigadors del Laboratori de Bioingeniería i Biomaterials de la Universitat Catòlica de València (UCV) amb la creació d’un pintallavis antimicrobià.

Segons indiquen, el producte cosmètic és capaç de protegir enfront de virus, bacteris i fongs. D’aquesta manera, qui ho utilitze evitarà infectar-se i propagar infeccions a altres persones. Així mateix, es podrà compartir amb familiars o amics amb total seguretat.

El professor Ángel Serrano ha sigut el responsable de liderar la investigació. Segons explica, el producte ha sigut elaborat amb extracte de nabius en una base de crema per a llapis labial. El pintallavis conté llard de karité, vitamina E, provitamina B5, oli de babasú i d’alvocat.

Ángel Serrano al costat dels investigadors Alberto Tuñón i Alba Cano.

Tal com han demostrat, aquest pintallavis de color roig intens és ràpid en la desactivació completa de virus. Segons explica, només necessita un minut de contacte per a aconseguir-lo.

En l’estudi, bacteris resistents a múltiples fàrmacs com l’E. coli, un model de la tuberculosi i diversos fongs es van inactivar durant les cinc hores posteriors a estar en contacte amb el pintallavis. També actua enfront d’herpes labials i la mononucleosis.

La investigació de la UCV ha sigut publicada en la prestigiosa revista científica internacional ACS Applied Materials & Interfícies. Actualment la crema labial està completament desenvolupada i s’està a l’espera de que alguna companyia farmacèutica o de cosmètica estiga interessada a comercialitzar-la.