Un frasco de la vacuna de Pfizer. Reuters
Un frasco de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer. / Reuters

La vacuna contra la COVID-19 del laboratori BioNTech, desenvolupada amb l’empresa estatunidenca Pfizer, ha sol·licitat permís a la Agència d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units per a autoritzar el seu vacunació a adolescents de 12 i 15 anys. Consideren que la vacuna està funcionant amb una gran eficàcia per a començar a vacunar a la població infantil.

Aquest procés de vacunació per als adolescents es podria començar a administrar a principis de juny. No obstant això, es farà oficial una vegada es confirme la validació, que tardarà entre 4 i 6 setmanes.

A més, des de Pfizer són optimistes i creuen que a partir del mes de setembre es vacunaran als xiquets de més de 6 mesos. Per tant, aconseguirien així tenir a la major part de la població vacunada.

Pfizer: una eficàcia del 100% entre els més joves

Fins al moment, Pfizer ha mostrat una eficàcia del 100% de la seua bovina. En un estudi realitzat amb 2.600 adolescents de 12 i 15 anys, el nivell d’anticossos neutralitzats va ser superior que un altre estudi realitzat a joves de 16 a 25. Això indica que l’eficàcia de la vacuna no ha de ser inferior que en adults joves.

Dels 1.131 menors de 16 anys que van participar en l’estudi, cap va donar positiu. No obstant això, es van registrar 19 de els 1.129 que van rebre placebo.