Un frasco de la vacuna de Pfizer. Reuters
Un frasco de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer. / Reuters

La farmacèutica Pfizer ha anunciat la creació de una píndola anticovid amb el nom de Paxlovid. Segons la companyia estatunidenca, es tracta de un fàrmac experimental que tracta el coronavirus. Entre els seus beneficis destaca la reducció de les hospitalitzacions i la disminució del risc de defunció.

Ha sigut aquest divendres quan Pfizer ha presentat els primers resultats de la píndola. La farmacèutica ha realitzat un estudi preliminar del fàrmac en 1.219 persones adultes. Segons les primeres anàlisis, la píndola ha tingut prop d’un 90% d’efectivitat.

L’informe ha observat que els pacients als quals se’ls va administrar Paxlovid al costat d’un altre antiviral van tenir una reducció del 89% en la taxa combinada d’hospitalització o defunció respecte aquells als quals se’ls va administrar placebo.

El fàrmac de Pfizer cerca evitar que el virus faça còpies de si mateix i envaïsca al pacient. De moment es desconeix el preu d’aquest medicament encara que ja han avançat que ha començat la seua fabricació.

La farmacèutica espera produir més de 180.000 paquets abans de finalitzar l’any. No obstant això, l’objectiu és arribar als 21 milions en el primer semestre de 2022 i als 50 milions en finalitzar el pròxim any.