El primer ensayo clínico con humanos de la vacuna contra el coronavirus comienza en España
Un voluntario recibe una dosis de una vacuna contra el coronavirus durante el ensayo clínico. EFE
Albert Bolu, màxim responsable de Pfizer, ha comunicat novetats sobre la seua vacuna en una xarrada per a la cadena de farmàcies CVS. L’executiu valora inocular una tercera dosi de Pfizer als 12 mesos d’injectar les dues primeres dosis. A més, també considera que probablement la vacunació ha de repetir-se cada any perquè la immunització siga completa.

La gran incògnita és que es desconeix durant quant temps protegeixen les vacunes contra la Covid-19 atès que és una cosa nova. Des de Pfizer asseguren que la seua vacuna té una eficàcia del 92% per a prevenir els casos més greus. No obstant això, l’empresa estatunidenca ha anunciat que la immunitat té una finestra de sis mesos després d’injectar la segona dosi. Per aqueix motiu es recomana l’aplicació d’una tercera burxada i fer que la immunització es realitze amb èxit.

L’encarregat de la gestió de la pandèmia en Estadis Units ja havia advertit sobre la possibilitat d’una tercera dosi. “Estem estudiant la duració de la resposta dels anticossos“, va dir el metge.

A més, al país estatunidenc cal destacar que s’està realitzant un seguiment de les infeccions després de les dues dosis. Segons Walensky, directora del CDC, de les 77 milions de persones vacunades5.800 es van infectar després. De totes elles, 396 van haver de ser hospitalitzades, de les quals 74 van acabar morint.

Malgrat això, el CEO de Pfizer es mostra molt optimista i preveu una volta a la total normalitat la pròxima tardor. L’executiu posa com a exemple el cas de Israel. El país israelià ha realitzat una vacunació massiva que permet que a partir d’aquest diumenge el ús de la màscara no siga necessari en espais oberts.

Un test comprova si la vacuna ha fet efecte

Ribera Lab ha llançat un nou projecte amb el qual espera determinar l’efecte de les vacunes. Aquest nou test analitza si l’organisme ha creat anticossos passats 14 dies després de rebre la vacuna.

Aquest nou servei ofereix la possibilitat a qui ho desitge de comprovar el correcte funcionament de les vacunes. A més, també permet determinar la quantitat d’anticossos exactes de cada persona.

El test és una prova senzilla i indolora. Els professionals de Ribera Lab realitzen una extracció de sang convencional, com en una analítica, perquè només necessiten un mililitro de sèrum. Els resultats es faciliten a les 48 hores des de l’extracció. A més, no és necessari acudir en dejú perquè la ingesta d’aliments no interfereix en el resultat.