Ens remuntem a març de 2020. Espanya viu les seues primeres dues setmanes d’estat d’alarma. L’economia està paralitzada, els restaurants tancats i els hospitals col·lapsats. És en aquest context quan el propietari de la cadena de restaurants PartiggianoAlexis Casañ, al costat de la seua dona i sòcia, Mónica Cerdán, decideixen fer un pas al capdavant i posar-se a la feina per a ajudar.

«Comencem el mes de març, portàvem 15 dies confinats i la meua dona i jo decidim fer alguna cosa, no podíem estar a casa parats«, recorda el mateix Casañ en 7 Televalencia.

L’empresari va entrar en contacte amb companys del sector hostaler per a veure com es podia col·laborar en plena pandèmia i és així com va donar amb la fórmula: arribar als herois del coronavirus. «Ens vam posar a repartir. Vam ser als hospitals, vam estar amb la policia. Vam veure històries molt boniques i la veritat és que ha sigut molt fanfarró«.

Durant prop de dos mesos, portar les pizzes de Partiggiano Heron City als més afectats per la pandèmia va ser el treball d’aquesta companyia valenciana que ultimava l’obertura del seu segon local en Passeig Albereda 10.

Alexis Casañ durante el reparto de pizzas en una comisaría de Valencia durante la primera ola de la pandemia.

1.000 euros per a repartir pizzes per als hospitals i gent necessitada

Però la seua història no acaba ací. Alexis va ser convidat a un programa de ràdio per a comentar la situació que travessava el sector hostaler. Durant l’entrevista va tenir l’oportunitat de comptar com van viure el confinament i l’activitat solidària desenvolupada.

«A la nit, un amic meu que porta 20 anys vivint a l’altre costat del toll em va enviar un missatge. Havia escoltat el programa de ràdio i volia enviar-me 1.000 euros per a ajudar. Em va sorprendre moltíssim», relata el cofundador de Partiggiano.

Alexis va agrair el gest del seu amic, el nom del qual no ha volgut revelar, però es va negar a acceptar els diners. No obstant això, la tossudesa d’aquesta persona anònima li va fer insistir i l’endemà passat va tornar a contactar amb ell. «Em va dir ‘jo t’envie 1.000 euros i posa’t a repartir pizzes per als hospitals i la gent necessitada’ així que en això estem», assenyala Casañ.

Va ser diumenge passat quan va arrancar el repartiment de les primeres pizzes costejades per la donació. La primera parada va ser l’Hospital Arnau de Vilanova de València, un centre pel qual Alexis ja havia estat durant la primera ona com a agraïment a l’atenció que va rebre anys arrere a conseqüència d’una urgència sanitària.

Alexis al costat de personal sanitari després d’un repartiment de pizzes de Partiggiano.

«Vam ser el meu fill i jo. El primer que va fer la policia va ser parar-nos, evidentment, però quan li vaig contar la història em va deixar passar», relata. Alexis no necessitava guia, coneixia el camí a l’UCI i així li ho va fer saber a l’agent endinsant-se a l’hospital sota el compliment de totes les mesures sanitàries.

«Va ser com si arribara Papà Noel o els Reis Mags i ells anaren xiquets», explica. Respecte a l’experiència, l’empresari el té clar: «molta sorpresa i molta emoció»«Em vaig anar corrent perquè m’emocione jo també», afirma amb sinceritat.

DOS SETMANES D’INICIATIVA PER A ARRIBAR A 200 PERSONES

L’Hospital Arnau de Vilanova no serà l’única parada. Les pizzes de Partiggiano també arribaran als més necessitats. Aquest dimarts a la nit, una de les més fredes de València, Alexis va repartir aquestes famoses pizzes elaborades amb massa mare entre una trentena d’indigents.

A més, en els pròxims dies arribaran a comissaries de policia i estaran en algunes esglésies gràcies a la col·laboració de Missatgers de la Pau. L’empresari assegura que amb aqueixos 1.000 euros de donació podran estar dos setmanes de repartiment d’aliments. L’objectiu és arribar a prop de 200 persones.

Paral·lelament, Partiggiano preveu continuar creixent a nivell empresarial. Aquesta cadena de restaurants de cuina natural va ser seleccionada el mes de setembre passat pel programa Lanzadera de Juan Roig per a desenvolupar-se en la Fase Growth.

L’objectiu d’aquest 2021 és continuar desenvolupament a València amb la obertura d’un tercer restaurant que espera obrir les seues portes en el primer semestre de l’any. A més, Partiggiano arrancarà pròximament la seua expansió nacional amb la posada en marxa de tres cuines cegues entre Madrid i Barcelona per a portar els seus plats estrela a tots els domicilis amb el servei delivery.