El projecte Ca de la Mà potencia que l’estada a l’Hospital La Fe sigua més amena, mitjançant un programa de voluntariat amb gossos d’assistència fan exercicis per als pacients ingressats. El projecte s’ha realitzat en Oncologia Pediàtrica en fase pilot i s’està estenent a altres àrees, com a Psiquiatria Infanto-Juvenil i pacients adults de la Unitat de Lesionats Medul·lars.

La finalitat es crear una sensació positiva associada a l’ingrés hospitalari a través de la interacció dels pacients amb els gossos. La presència del gos contribueix a normalitzar la seua situació on les restriccions són freqüents.

Esta iniciativa ajuda a trencar amb la rutina sanitària. Cal ressaltar que prèviament a la seua inclusió, els gossos han complet amb tots els requisits legals establerts quant a educació canina, higiene i salut veterinària i estan reconeguts com a gossos d’assistència per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Més informació i inscripcions: www.travesialapatacona.com

La Travessia nadant de la Patacona d’Alboraia col·labora amb el projecte de voluntariat Ca de la Mà de la Fe. La prova esportiva tindrà lloc el proper 30 de setembre a la platja d’Alboraia. Part de la inscripció dels participants anirà destinada al projecte de l’Hospital La Fe per a l’atenció de pacients amb gossos d’assistència

Per als participants és important destacar que el mar de la Patacona es caracteritza pel repòs de les seves aigües pràcticament durant tot l’any. La seva temperatura a la fi de setembre pot oscil·lar entre els 22-24ºC. Els clubs Dimensió Paral·lela i Els Errantes del Mar han organitzat la seva segona Travessia nadant de la Patacona. Per aquest any la travessia ofereix tres modalitats amb diferents recorreguts: una dirigida als nens i nenes en la Travessia Infantil amb un distància de 300 metres i altres dos, una curta de 1500 metres i una llarga de 3000 metres. L’inici del recorregut es trobarà al carrer del Vent d’Arbones, a l’altura del número 34 de l’Avinguda Mare Nostrum de la Pataconad’Alboraia, on se situaran les zones de lliurament de xip i regals, igual que la zona de guarda-roba i avituallament.