Què fer en cas de perdre un vol per culpa de la companyia?

Des de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana ens informen dels passos que hem de donar si tenim algun problema en les nostres vacances.

S’acosta el pont de novembre, dies de molt d’enrenou en els aeroports i d’intens trànsit aeri. Pel que no seria estrany que algun de nosaltres perda el vol d’anada, de tornada o els dos. La bona notícia és que, davant irregularitats per part de la companyia aèria, els passatgers no estem desemparats ja que sempre tenim el dret de reclamar.

Els passos a seguir segons la Unió de Consumidors són senzills però és necessari que ens acostem al personal de la nostra companyia aèria i expliquem quina és la nostra situació i dirigir-nos al personal de la compañía i explicar el nostre problema.

Però si és la pròpia companyia la que s’avança a la nostra reclamació i ens ofereix algun tipus de compensació, des de la Unió aconsellen acceptar-ho perquè l’important és arribar amb els mínims problemes.

La Unió de Consumidors anima sempre a reclamar i acudir a qualsevol associació de consumidors perquè ens assessoren i ens ajuden a recuperar el que és nostre.